ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

i-politistiki-atzenta-tis-paraskeyis-561065719

– Η παράσταση «Laurium», με θέμα την ιστορική διαδρομή των μεταλλείων του Λαυρίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, παρουσιάζεται από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Αργυρώς Χιώτη. Στις 9 μ.μ. Ανδρ. Κορδέλλα 1.

– Μια συναυλία με επιτυχίες που ερμήνευσε από το 1969 μέχρι σήμερα δίνει στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου ο Μανώλης Μητσιάς. Μαζί του οι Αχιλλέας Γουάστωρ, Ηρακλής Ζάκκας, Σταύρος Καβαλιεράτος και Τίνα Ντουφεξιάδου. Στις 8.30 μ.μ. Κηφισίας 219.

– Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη και με τους Ιωάννα Παππά και Γιώργο Χρυσοστόμου στους ρόλους της Αντιγόνης και του Κρέοντα, παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». Στις 9 μ.μ. Γαρδίκη και Σμόλικα.

– Οκτώ μπάντες της ανεξάρτητης αθηναϊκής σκηνής παρουσιάζει το διήμερο μουσικό φεστιβάλ «Music Escapades: In Orbit» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Απόψε, οι Noise Figures, Whereswilder, Dury Dava και Daphne & the Fuzz. Η συναυλία μεταδίδεται και στο snfcc.org. Από τις 8 μ.μ. Συγγρού 364.

– Η ομαδική έκθεση «Geo Philosophy», με έργα δεκατριών καλλιτεχνών που αφυπνίζουν την οικολογική συνείδηση του κοινού και θίγουν το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος, παρουσιάζεται από σήμερα στο Αλσος Νέας Σμύρνης. Είσοδος ελεύθερη.

– Ο Παύλος Παυλίδης και ο Φώτης Σιώτας ανεβαίνουν στην Ταράτσα του Gazarte όπου θα παρουσιάσουν τα τραγούδια του πρώτου μέσα από μια νέα, πειραματική προσέγγιση και θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τους κομμάτια από την ελληνική δισκογραφία. Στις 9.30 μ.μ. Βουτάδων 34.