Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Γνωστές αλλά και νέες συνθέσεις του θα παρουσιάσει ο συνθέτης Μίνως Μάτσας στο κοινό που θα παρακολουθήσει τη συναυλία του με τίτλο «Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει», στη Ρωμαϊκή Αγορά. Μαζί του η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και επτά διακεκριμένοι σολίστ. Στις 8.30 μ.μ. Πολυγνώτου 3.

– Η ομαδική έκθεση «Nyctophilia II», με έργα επτά εικαστικών που επικεντρώνονται στην έννοια της «νυχτοφιλίας», εγκαινιάζεται στην γκαλερί CAN Christina Androulidaki. Από τις 11 π.μ. Αναγνωστοπούλου 42.

– Ο κύκλος δράσεων του MOMus «Το παρελθόν δεν είναι ξένη χώρα. Η σύγχρονη τέχνη συναντά τους αρχαιολογικούς χώρους στη Θεσσαλονίκη» συνεχίζεται με την προβολή του βίντεο της Μαρίνας Γιώτη «As to posterity», μια συλλογή εικόνων από μια μελλοντική, ερημωμένη Αθήνα. Μιλούν η δημιουργός, ο Πέτρος Μαρτινίδης και η Κατερίνα Σύρογλου. Στις 9 μ.μ. Επταπύργιο Θεσσαλονίκης.

– Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, μαζί με τους Μπλε και τον Στάθη Δρογώση παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Jukebox» στο αίθριο θέατρο του Αμαρουσίου.  Στις 8.30 μ.μ. Κηφι-σίας 219.

– Η εικαστική εγκατάσταση του Βασίλη Αλεξάνδρου και του Φώτιου Μπάλα με τίτλο «Ψηφιακή αποπλάνηση» εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Λόλα Νικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Από τις 3 μ.μ. Τσιμισκή 52.

– Eργα Χάιντν, Σούμπερτ και Σκαλκώτα επέλεξαν τα μέλη του Trio El Greco για το μουσικό τους πρόγραμμα με τίτλο «Οι δύο Σχολές της Βιέννης», που θα παρουσιαστεί στη Μονή Δαφνίου. Στις 7 μ.μ. τέρμα Ιεράς Οδού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή