ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

i-politistiki-atzenta-toy-savvatoy-561075889

– Τραγούδια που πρωτοακούστηκαν από την ίδια, επιλογές από το τελευταίο άλμπουμ της με τίτλο «Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις», αλλά και σπουδαίες λαϊκές επιτυχίες, θα ερμηνεύσει η Γιώτα Νέγκα την Κυριακή στην Τεχνόπολη. Στις 9.30 μ.μ. Πειραιώς 100.

– Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του εκδότη Σάμη Γαβριηλίδη, με λογοτεχνικές αναγνώσεις και ζωντανή μουσική, διοργανώνουν τη Δευτέρα οι φίλοι και οι συνεργάτες του «Φεστιβάλ Τσέπης» του πολυχώρου Poems & Crimes, που φέτος θα περιοριστεί σε μία βραδιά, στον κινηματογράφο Τριανόν. Στις 9 μ.μ. Κοδριγκτώνος 21.

– Ενα σόλο σε χορογραφία του Γιάννη Νικολαΐδη παρουσιάζει η χορεύτρια του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μαργαρίτα Κώστογλου, στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών. Από τη 1 μ.μ. Επαρχιακή οδός Θήβας-Θερμοπυλών.

– Εναν περίπατο στη ζωντανή αρχιτεκτονική κληρονομιά της Αθήνας, με οδηγό τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο, διοργανώνει το περιοδικό δρόμου «σχεδία». Στις 11 π.μ. Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2.

– Η κωμωδία του Τζόρντι Γκαλθεράν «Το δάνειο», εμπνευσμένη από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννάει η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση, παρουσιάζεται στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και με τις ερμηνείες του ίδιου και του Σωτήρη Χατζάκη. Στις 9 μ.μ. Πλατεία Αγ. Γεωργίου.

– Μια σειρά από πίνακες με γεωμετρικά μοτίβα και ποικίλες χρωματικές συνθέσεις παρουσιάζει ο Ιάσων Ορλάνδος στην ατομική του έκθεση με τίτλο «Retroactive baby steps», στην γκαλερί «nord» στις Σπέτσες. Από τις 11 π.μ. Πλατεία Ρολογιού.

– Μια περιπλάνηση στις μουσικές των βουνών και της θάλασσας, των πανηγυριών και των ήσυχων γιορτών απ’ άκρου εις άκρον της χώρας παρουσιάζουν το συγκρότημα ελληνικής δημοτικής παράδοσης ΤΑΚΙΜ και η Κατερίνα Παπαδοπούλου τη Δευτέρα στο Βεάκειο Θέατρο. Στις 9 μ.μ. Ηρακλείου 13.