Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η ομαδική εικαστική έκθεση «Αόρατες Πόλεις», μια «αστική ιχνογραφία» χωρίς γεωγραφικά ή χρονικά όρια, που προτείνει πολλαπλές δέσμες βλεμμάτων στο αστικό τοπίο μέσα από τις φωτογραφίες των Νίκου Βατόπουλου, Ξενοφώντα Παπαευθυμίου και Φάνη Λογοθέτη, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Cube στην Πάτρα. Από τις 7 μ.μ. Μιαούλη 39.

– «Ταξιδιάρικα» τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία καθώς και από την ευρύτερη ελληνική σκηνή θα ερμηνεύσει ο Χρήστος Θηβαίος στη συναυλία με τίτλο «Απ’ τα Εξάρχεια ώς το Πεκίνο», στο City Garden Festival του Γαλατσίου. Στις 9 μ.μ. Βεΐκου 137.

– Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Σπουδαία Ερείπια – Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος – 19ος αιώνας)» παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου, σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη. Στις 7 μ.μ. Ανδρ. Κορδέλλα 1.

– Η θεατρική παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου», μια δημιουργική μεταφορά του έργου «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη και με τις ερμηνείες των Ιωάννας Κολλιοπούλου, Γιάννη Νιάρρου, Στάθη Σταμουλακάτου κ.ά. Στις 9 μ.μ. Γαρδίκη και Σμόλικα.

– Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ιωαννίνων ξεκινάει τις εργασίες του στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, με την προβολή της ταινίας «Το κόλπο του αιώνα» (2020) του Αριελ Γουίνογκραντ. Στις 9.30 μ.μ. Ακρόπολη Ιτς Καλέ.

– O Mανώλης Μητσιάς στο θέατρο Βράχων Βύρωνα με όλες τις μεγάλες του επιτυχίες από το 1969 μέχρι σήμερα. Εναρξη στις 9 μ.μ

– Πώς λειτουργεί ένα Αρχείο; Ποιους ανθρώπους απασχολεί και ποια τα μυστικά που μπορεί να κρύβει στις συλλογές του; Τι μπορούμε να ανακαλύψουμε για την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα; Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει στις 7 μ.μ. θεματική ξεναγήση για ενήλικες, στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο. Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή