Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Αθηναίων Πολιτεία – Από τον Θησέα στον Σόλωνα», μια ανθολόγηση κειμένων της αρχαίας ιστοριογραφίας που ανασυνθέτουν την πορεία του αθηναϊκού πολιτεύματος προς τη δημοκρατία, παρουσιάζεται στο Φρούριο Παλαμηδίου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. Στις 7 μ.μ. Ναύπλιο.

– Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Διονυσίου Σολωμού, η παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος», σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, ανεβαίνει στη σκηνή του Αλσους Νέας Σμύρνης με την ερμηνεία της Κατερίνας Γκατζόγια. Στις 8.30 μ.μ. Ελ. Βενιζέλου 14.

– Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Αναλόγιο», το θεατρικό έργο του Χριστόφορου Χριστοφή «Ευριπίδης μαινόμενος» παρουσιάζεται στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά. Στις 8 μ.μ. Ερμού 134.

– Ξεκίνησε χθες η προπώληση εισιτηρίων για τις παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο. Η εκκίνηση γίνεται στις 10 Οκτωβρίου με τη «Μαντάμα Μπατερφλάι». Λεπτομέρειες στο nationalopera.gr.

– Διαδικτυακές απαγγελίες ποιημάτων από Ελληνες και ξένους ποιητές, όπως η Ελσα Κορνέτη, ο Σταύρος Ζαφειρίου, ο Κρίστοφερ Μέριλ (ΗΠΑ), ο Νίλτον Σαντιάγκο (Περού), η Αντρέα Κότε Μποτέρο (Κολομβία), η Ντούνια Μιχαήλ (Ιράκ) κ.ά., παρουσιάζει το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών. Από τις 6 μ.μ., στο poetscircle.gr.

– Η ατομική έκθεση της Ζάννας Αρτέμη με τίτλο «Θαλασσινή ηχώ» και με έργα που επιχειρούν να απεικονίσουν την απεραντοσύνη, το μεγαλείο, αλλά και την τραγικότητα του κόσμου της θάλασσας, υποδέχεται το κοινό της στην γκαλερί Artshot-Sophia Gaitani. Από τις 5 μ.μ. Λεμπέση 11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή