Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Εργα Μπετόβεν και Σοστακόβιτς ερμηνεύουν η πιανίστα Αλεξία Μουζά, ο βιολιστής Φέλιξ Φροσχάμερ και η βιολοντσελίστρια Ιντίρα Ραχμάτουλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ κλασικής μουσικής «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας». Στις 8 μ.μ. Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

– Η ομαδική έκθεση «Botanical Rhapsody», με έργα των Τζούντιθ Aλεν, Ειρήνης Ευσταθίου, Μυρτώς Ξανθοπούλου και Iριδας Πλαϊτάκη, που παρουσιάζουν διαφορετικές προσεγγίσεις του φυτικού μοτίβου και διακόσμου, υποδέχεται το κοινό της στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος. Από τις 10 π.μ. Πινδάρου 24.

– Μια διαδικτυακή συζήτηση (στα αγγλικά) για τη σύνδεση φυτών, πεζοπορίας και λογοτεχνίας, με την ερευνήτρια Σιμόνα Βερμέιρε, παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ «Αναλόγιο». Στις 9 μ.μ., στο analogiofestival.org.

– H διεθνής συλλογική εικαστική δράση «Προλεγόμενες: Ιστορίες που ντύθηκε το σώμα», με έργα που πραγματεύονται την αναμέτρηση ή συμπόρευση του γυναικείου σώματος με κυρίαρχες αναπαραστάσεις διαφόρων πολιτισμών, φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Από τις 8 π.μ. Μανόλη Ανδρόνικου 6.

– Τις ταινίες «Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο» (2001) των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και «Το πάρτι» (1968) του Μπλέικ Eντουαρντς προβάλλει το City Drive-in στο ΟΑΚΑ, σε μια εκδήλωση σχεδιασμένη για να παρακολουθηθεί από τα αυτοκίνητα των θεατών. Από τις 8.30 μ.μ. Λεωφ. Σπύρου Λούη, πύλη Δ.

– Μια σειρά από αφηρημένα τοπία που παίρνουν μορφή μέσω της κίνησης παρουσιάζει η φωτογράφος Χριστίνα Παπά στην ατομική της έκθεση «Moving Still, Still Moving», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας «Corinth Exposed». Από τις 8 π.μ. Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή