Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Μια ενότητα γλυπτών από συρμάτινα και μεταλλικά πλέγματα, με λεπτούς φλοιούς ανοιχτόχρωμων ξύλων, παρουσιάζεται στην έκθεση της εικαστικού Βαρβάρας Σπυρούλη «Χωροδυναμικά πεδία», που υποδέχεται το κοινό της από σήμερα στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών. Από τις 11 π.μ. Γλύκωνος 4.

– Αρχίζουν οι διαλέξεις του φωτογράφου Πλάτωνα Ριβέλλη στην Ελληνοαμερικανική Eνωση, με το θέμα του φετινού κύκλου, «Αλήθεια και ψέμα στη φωτογραφία και στον κινηματογράφο», να παρουσιάζεται διαδικτυακά. Εγγραφές στο site της Eνωσης. Στις 8 μ.μ., στο hau.gr/culture.

– 43 φωτογραφίες που αποτυπώνουν τον κόσμο των συνταξιούχων γυναικών, τις μνήμες, τη φαντασία και την πραγματικότητά τους στα ΚΑΠΗ και στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, περιλαμβάνει η έκθεση «Preparing for the beach» της Δανής Περνίλι Κόλντμπεκ Φικ, που εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη. Από τις 10 π.μ. Πειραιώς 138.

– Είκοσι πέντε επιμελητές, θεωρητικοί και κριτικοί, μέλη του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Eνωσης Κριτικών Τέχνης, καθώς και 56 καλλιτέχνες που με άξονα την ιστορία προβάλλουν τη λειτουργία της τέχνης ως εναλλακτικού εκπαιδευτικού εργαλείου με δυνατότητες παρέμβασης στον κοινωνικό ιστό, συμμετέχουν στην έκθεση «Θεωρήματα 2: Περί Ιστορίας», του ΕΜΣΤ. Από τις 11 π.μ. Καλλιρρόης και Φραντζή.

– Η ατομική έκθεση του Φιλ Γκος με τίτλο «Port» και με ένα σύνολο σχεδίων, εκτυπώσεων, έργων ζωγραφικής ή ξυλογλυπτικής κ.ά. που εστιάζουν σε στοιχεία του αστικού τοπίου του Πειραιά, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Alibi. Από τη 1 μ.μ. Σαρρή 12.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή