Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η έκθεση του Αβραάμ Παυλίδη «Νέα ερείπια», με εικόνες παρατημένων εγκαταστάσεων της βιομηχανικής κοινωνίας που ο καλλιτέχνης φωτογραφίζει από το 2010, εγκαινιάζεται στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου. Στις 9 μ.μ. Πλατεία Δημάδη.

– Τα μεσοπολεμικά έργα «Τραγούδια της προσμονής» του Γ. Κωνσταντινίδη, «Να μιλήσω;» του Μ. Καλομοίρη σε ποίηση Κ. Παλαμά και «10 inventions» του Δ. Μητρόπουλου σε ποίηση Κ. Καβάφη ερμηνεύουν, από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, η μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου και ο πιανίστας Απόστολος Παληός, στο πλαίσιο του διαδικτυακού φεστιβάλ της ΕΛΣ «Αντιστίξεις». Στις 8 μ.μ., στο nationalopera.gr.

– Αφιερωμένη στην οικουμενική χλωρίδα, η ομαδική έκθεση «Herbarium II-Φυτολόγιο ΙΙ» παρουσιάζεται από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini και Σιατερλή στον χώρο τέχνης Etch Ink. Στις 7.30 μ.μ. Αργυρουπόλεως 16 και Αρματολών και Κλεφτών.

– Προβολές, παρουσιάσεις, εργαστήρια και συζητήσεις περιλαμβάνει το διήμερο που διοργανώνει το περιοδικό «σχεδία» στη Λευκάδα. Εκκίνηση με το webdoc «Η ιστορία της τελευταίας σελίδας» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Φυλακτού και με την παρουσίαση της ανθολογίας μικροδιηγήματος «Με μία σχεδία». Στις 7.30 μ.μ. Κύπρου 1.

– Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την έκθεση του Τσαρλς Σάντισον «Garden of Light», με προβολές βίντεο που έχουν για κεντρικό άξονα θέματα περιβάλλοντος, ταυτότητας, ηθικής και μνήμης, και επιδιώκουν να ανοίξουν διάλογο μεταξύ του θεατή και της ψηφιακής κοινωνίας που τον περιβάλλει. Από τις 10.30 π.μ. Επταχάλκου 11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή