Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η ατομική έκθεση του εικαστικού Μανώλη Αναστασάκου με τίτλο «Μύθος» και με έργα που προσεγγίζουν τους αρχέγονους μύθους όλου του κόσμου, επιχειρώντας να ενώσουν ανόμοια άκρα της τέχνης όπως η αφαίρεση και ο πλουραλισμός, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Blender. Από τις 12 το μεσημέρι, Ζησιμοπούλου 4.

– Eργα Πιατσόλα, Μπραμς, Σεν-Σανς, Θεοδωράκη κ.ά. ερμηνεύει την Κυριακή το Trio KALOY στο θέατρο «Πάνος Βαρδάκας», στο πλαίσιο μουσικής βραδιάς που συνδιοργανώνουν το Καλογεροπούλειο Iδρυμα, το ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων και το σωματείο λόγου και τέχνης «Αλκυονίδες». Κρατήσεις στο 6936-888.663. Στις 7.30 μ.μ. Aγ. Βασίλειος Κορινθίας.

– Ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους των Βασίλη Λουλέ, Aννας Αντωνοπούλου, Σάββα Κωνσταντίνου, Βιμ Στάιτλερ και Μελέτη Μοίρα προβάλλει σήμερα στο Μουσείο Μαστίχας Χίου το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με το φεστιβάλ «Aegeandocs». Από τις 12 το μεσημέρι, Πυργί Χίου.

– Μια εκπαιδευτικού χαρακτήρα μουσική προσέγγιση στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Κερασίας Σαμαρά, την εικαστική επιμέλεια του Θανάση Παναγιώτου και με τις συνθέσεις του Τάκη Μπαρμπέρη, παρουσιάζει σε live streaming το ElaiΩnas Festival σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής. Στις 9.15 μ.μ., στο elaionasfestival.com.

– Γλυπτά και σχέδια που μοιάζουν να τρέφονται και να γιγαντώνονται από τη βία, ενώ ταυτόχρονα την υπονομεύουν και την περιφρονούν μέσα από το χιούμορ, περιλαμβάνει η ατομική έκθεση του Μιχάλη Καλλιμόπουλου «Δύναμη vs Βία», η οποία παρουσιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Από τις 12 το μεσημέρι, Αριστοφάνους 20.

– Με ένα πρόγραμμα δημιουργικών εργαστηρίων μουσικής, εικαστικών, χορού, yoga κ.ά. που απευθύνονται σε παιδιά και ενηλίκους, ξεκινά τη Δευτέρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Learning Space του Impact Hub Athens. Εγγραφές στο agorakypselis.gr και στο 210-32.10.146. Από τις 4 μ.μ. Φωκίωνος Νέγρη 42.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή