ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος στο Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

– Ξεκινά σήμερα στο Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη η σειρά διαλέξεων του συγγραφέα και δημοσιογράφου Τάκη Θεοδωρόπουλου με τίτλο «Τέτλαθι κραδίη: Από τον Καβάφη στον Ομηρο» και θέμα τον τρόπο που η ομηρική ποίηση αγγίζει τη σύγχρονη ευαισθησία. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και σε live streaming. Στις 7 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Μέρλιν και στο thf.gr.

– Η ομαδική έκθεση «Η απώλεια και το υπόλοιπο», με έργα εικαστικών που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από καθημερινές πρώτες ύλες και επανεξετάζουν έννοιες όπως το τραύμα και η επούλωσή του, παρουσιάζεται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Από τις 11 π.μ. Πλ. Κολωνακίου 20.

– Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συζητεί με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη στον Ιανό, με αφορμή το νέο βιβλίο του δεύτερου, «Ο βασιλιάς της» (εκδ. Πατάκη). Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβληθεί ζωντανά από τα social media του Ιανού. Στις 6 μ.μ. facebook.com/ianos.gr και IANOS (YouTube).

– Προβολές βίντεο που έχουν ως κεντρικό άξονα θέματα περιβάλλοντος, ταυτότητας, ηθικής και μνήμης, και επιδιώκουν να ανοίξουν διάλογο μεταξύ του θεατή και της σύγχρονης ψηφιακής κοινωνίας περιλαμβάνει η έκθεση «Garden of light» του Τσαρλς Σάντισον που παρουσιάζεται στην γκαλερί Bernier/Eliades. Από τις 10.30 π.μ. Επταχάλκου 11.

– Την έκθεση «Ars Longa», μια επιλογή από έργα έξι καλλιτεχνών που επιχειρούν να δείξουν ότι η τέχνη υψώνει προστατευτικά τείχη στις δοκιμασίες της ανθρωπότητας, παρουσιάζει στον αθηναϊκό εκθεσιακό χώρο της η γκαλερί Citronne, ως πρόγευση από τη συμμετοχή της στη διαδικτυακή «Art Athina 2020». Από τις 11 π.μ. Πατριάρχου Ιωακείμ 19.