Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ξεκινά σήμερα στο Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη η σειρά διαλέξεων του συγγραφέα και δημοσιογράφου Τάκη Θεοδωρόπουλου με τίτλο «Τέτλαθι κραδίη: Από τον Καβάφη στον Ομηρο» και θέμα τον τρόπο που η ομηρική ποίηση αγγίζει τη σύγχρονη ευαισθησία. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και σε live streaming. Στις 7 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Μέρλιν και στο thf.gr.

– Η ομαδική έκθεση «Η απώλεια και το υπόλοιπο», με έργα εικαστικών που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από καθημερινές πρώτες ύλες και επανεξετάζουν έννοιες όπως το τραύμα και η επούλωσή του, παρουσιάζεται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Από τις 11 π.μ. Πλ. Κολωνακίου 20.

– Ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συζητεί με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη στον Ιανό, με αφορμή το νέο βιβλίο του δεύτερου, «Ο βασιλιάς της» (εκδ. Πατάκη). Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβληθεί ζωντανά από τα social media του Ιανού. Στις 6 μ.μ. facebook.com/ianos.gr και IANOS (YouTube).

– Προβολές βίντεο που έχουν ως κεντρικό άξονα θέματα περιβάλλοντος, ταυτότητας, ηθικής και μνήμης, και επιδιώκουν να ανοίξουν διάλογο μεταξύ του θεατή και της σύγχρονης ψηφιακής κοινωνίας περιλαμβάνει η έκθεση «Garden of light» του Τσαρλς Σάντισον που παρουσιάζεται στην γκαλερί Bernier/Eliades. Από τις 10.30 π.μ. Επταχάλκου 11.

– Την έκθεση «Ars Longa», μια επιλογή από έργα έξι καλλιτεχνών που επιχειρούν να δείξουν ότι η τέχνη υψώνει προστατευτικά τείχη στις δοκιμασίες της ανθρωπότητας, παρουσιάζει στον αθηναϊκό εκθεσιακό χώρο της η γκαλερί Citronne, ως πρόγευση από τη συμμετοχή της στη διαδικτυακή «Art Athina 2020». Από τις 11 π.μ. Πατριάρχου Ιωακείμ 19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή