Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η σπονδυλωτή έκθεση «Εις το όνομα», με έργα και εγκαταστάσεις 22 καλλιτεχνών που θέτουν ερωτήματα σχετικά με «την πίστη, την απιστία, τη βασκανία και άλλα θαύματα», παρουσιάζεται από την Cheapart σε ένα τριώροφο μεσοπολεμικό κτίριο στην Πλάκα, που στέγαζε εργαστήρια και καταστήματα εκκλησιαστικών σκευών. Από τις 3 μ.μ. Απόλλωνος 25.

– Δύο έργα του Μπετόβεν και ένα του Τσαϊκόφσκι ερμηνεύει από το Μέγαρο Μουσικής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην εναρκτήρια συναυλία της για την καλλιτεχνική περίοδο 2020-21, η οποία θα μεταδοθεί απόψε διαδικτυακά. Σολίστ ο πιανίστας Τριαντάφυλλος Λιώτης. Διευθύνει ο Στέφανος Τσιαλής. Στις 8.30 μ.μ. athensstateorchestra και Athens State Orchestra (YouTube).

– Η συγγραφέας Κατερίνα Μαλακατέ συνομιλεί με τον ομότεχνό της Μίνω Ευσταθιάδη για το νέο της βιβλίο «Χωρίς πρόσωπο» (εκδ. Μεταίχμιο), σε μια εκδήλωση που θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τα καταστήματα Public. Στις 8 μ.μ. 

– Μια ευρεία γκάμα έργων έξι καλλιτεχνών με κοινό άξονα τον αλληγορικό τους χαρακτήρα συγκεντρώνει η ομαδική έκθεση «Αλληγορίες» που παρουσιάζεται από σήμερα στην γκαλερί Art Prisma. Από τις 12 το μεσημέρι Κουντουριώτου 187.

– Περίπατο και ξενάγηση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute. Κρατήσεις στο 210-32.50.341. Στις 7.30 μ.μ. Τριπόδων 23.

– Η ατομική έκθεση της Βελγίδας εικαστικού Νελ Αρτς, «Inner Wavy Turmoil Baby», με τον τίτλο να αναφέρεται στην εσωτερική ανησυχία του καλλιτέχνη και στη συλλογική εσωτερική αναταραχή της τρέχουσας περιόδου, εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Ελένη Κορωναίου». Από τις 2 μ.μ. Δημοφώντος 30 και Θορικίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή