Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η συγγραφέας Λεϊλά Σλιμανί, βραβευμένη με Γκονκούρ το 2016 για το μυθιστόρημα «Γλυκό τραγούδι» (εκδ. Ψυχογιός), συνομιλεί τη Δευτέρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο με τον δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Γρηγόρη Μπέκο για την καθημερινότητα της πανδημίας, την οποία καταγράφει ημερολογιακώς στην εφημερίδα Le Monde, αλλά και για το έργο της. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακώς. Στις 7.30 μ.μ. ifg.gr. 

– Με τις «Χοηφόρους» του Αισχύλου, σε σκηνοθετική επιμέλεια Εκτορα Λυγίζου και μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη, ξεκινούν την Κυριακή διαδικτυακώς οι «Παραβάσεις», το θεατρικό αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 6 μ.μ. snfcc.org/ParabasesAeschylus

– Την έννοια του εφήμερου και εύθραυστου «αντι-μνημείου» επεξεργάζονται οι 14 εικαστικοί της υπαίθριας έκθεσης «Unhappy moments», που συνδιοργανώνεται στο πάρκο Ελευθερίας από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Artworks, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Από τις 11 π.μ. Λεωφ. Βασ. Σοφίας.

– Εργα εκπροσώπων του ελληνικού μουσικού μοντερνισμού και συγκεκριμένα των Μιχάλη Αδάμη, Αργύρη Κουνάδη και Δημήτρη Δραγατάκη ερμηνεύουν τη Δευτέρα από το Γαλλικό Ινστιτούτο ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η μεσόφωνος Μαργαρίτα Συγγενιώτου, στο πλαίσιο του διαδικτυακού φεστιβάλ της ΕΛΣ «Αντιστίξεις». Mουσική διεύθυνση και πιάνο Νίκος Βασιλείου. Στις 8 μ.μ. nationalopera.gr

– Εναν περίπατο στην Πλάκα, με στάσεις σε τοπόσημα που σχετίζονται με την απελευθέρωση της Αθήνας στις 12 Οκτωβρίου 1944 και με αναφορές σε έργα μυθοπλασίας που διαδραματίζονται την περίοδο της Κατοχής, διοργανώνει σήμερα το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Κρατήσεις στο 210-32.50.341. Στις 11 π.μ. Τριπόδων 23.

– Την ατομική έκθεση της Δανάης Στράτου «Λουλούδια, Ελλάδα – Ολλανδία», ένα φωτογραφικό πρότζεκτ που μέσω της αντιπαραβολής των εικόνων επιχειρεί να φωτίσει τα κοινά και τις διαφορές ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου, παρουσιάζει η αίθουσα τέχνης Καππάτος. Από τις 12 το μεσημέρι, Αθηνάς 12.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή