Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Η ατομική έκθεση του Λούκας Ρετσιόνε «What remains when the story ends ?», με πίνακες και εγκαταστάσεις που αποτυπώνουν ιστορίες και αναμνήσεις ανθρώπων υπό το πρίσμα του χωροχρόνου στον οποίο εκτίθενται καλλιτεχνικά, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Snehta. Από τις 6 μ.μ. Δροσοπούλου 47.

– Η παράσταση «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους», βασισμένη στην αγόρευση του δικηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάση Καμπαγιάννη (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες), ανεβαίνει στο Τριανόν, σε σκηνοθετική επιμέλεια Δανάης Λιοδάκη και με την ερμηνεία του Γεράσιμου Γεννατά. Στις 9 μ.μ. 

– Τις ταινίες «Με απόκρυψη» (Ισπανία, 2015) του Ντάνι ντε λα Τόρε και «Ο σπορέας» (Μεξικό, 2018) της Μελίσα Ελισόντο Μορένο προβάλλει διαδικτυακά από σήμερα, δωρεάν και για 24 ώρες, το Φεστιβάλ  Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας. Περισσότερα στο video.fecha.gr.

– Η γκαλερί «7» παρουσιάζει την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη και συγγραφέα Αλέξανδρου Ισαρη με τίτλο «Τα έργα του Φθινοπώρου 2» και δημιουργημένα εν μέσω πανδημίας, στα οποία διαφαίνεται η αναζήτηση του δημιουργού για νέες φόρμες. Από τις 5 μ.μ. Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου.

– Σε ένα μουσικό ταξίδι «Από τη Θράκη στο Μισίρι» προσκαλούν το κοινό του Galata Gazi οι Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά), Χάρης Λαμπράκης (νέι) και Κώστας Μερετάκης (κρουστά). Στις 7 μ.μ. Τριπτολέμου 8.

– Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Δημιουργική Γραφή: τάσεις και προοπτικές» διοργανώνει το Μητροπολιτικό Κολέγιο. Μιλούν
οι συγγραφείς Σοφία Νικολαΐδου και Αμάντα Μιχαλοπούλου και ο ποιητής-εκδότης Γιώργος Αλισάνογλου. Συντονίζουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Μπασκόζος και ο ποιητής Σωτήρης Γάκος. Στις 6 μ.μ. bit.ly/36rSHLi.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή