ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

– Η ομαδική θεματική έκθεση «Εύζωνες», με έργα 64 Ελλήνων εικαστικών αλλά και με φωτογραφίες, ιστορικά κειμήλια και συλλεκτικά αντικείμενα, που αναπτύσσουν το εικαστικό και το ιστορικό αφήγημα και τους άξονες του ιδεολογήματος του σώματος των Ευζώνων, υποδέχεται το κοινό της στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ιδρυμα Βούρου-Ευταξία. Από τις  9 π.μ. Παπαρρηγοπούλου 7.

– Αντλώντας έμπνευση από τα «Εξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Ελλη Λαμπέτη το 1978 και βασισμένη σε κείμενα των Στρίντμπεργκ, Τσέχοφ, Κοκτό και Σαίξπηρ, η παράσταση «Εξι φορές» παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής, με την ερμηνεία της Ολιας Λαζαρίδου και τη σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη. Στις 9 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– Η έκθεση «Ιων Δραγούμης: Στο μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης. Εκατό χρόνια από τη δολοφονία του», με άγνωστο και σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Ελληνα διπλωμάτη και συγγραφέα, οργανωμένο σε δεκατρείς ενότητες που καλύπτουν το σύνολο της ζωής του, παρουσιάζεται στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών. Από τις 4 μ.μ. Σουηδίας 54.

– Η κωμωδία της Σάρα Κέιν «Φαίδρας έρως», μια σύγχρονη ανάγνωση του μύθου της Φαίδρας με επιρροές από την αντίστοιχη εκδοχή του Σενέκα, παρουσιάζεται στο ξενοδοχείο «Μπάγκειον», σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου. Στις 9 μ.μ. Πλατεία Ομονοίας 19.

– Η ομαδική έκθεση «Ruins of an extreme present», με έργα δεκατριών σχεδιαστών και καλλιτεχνικών στούντιο που επιστρατεύουν το πειραματικό ντιζάιν για να φανταστούν το δυστοπικό μέλλον και να απεικονίσουν τα τραύματα του παρελθόντος όπως μεταφέρονται στο ρευστό παρόν, εγκαινιάζεται στο «Ρομάντσο». Από τις 7 μ.μ. Αναξαγόρα 3-5.