ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

i-politistiki-atzenta-toy-savvatoy-561120580

– Τα έργα του Ιάννη Ξενάκη «Ψάπφα» και «Κόττος» ερμηνεύουν από το Ωδείο Αθηνών οι σολίστ Αλέξανδρος Γιοβάνος (κρουστά) και Νικόλας Πρεβεζιάνος (τσέλο), στο πλαίσιο του διαδικτυακού φεστιβάλ της ΕΛΣ «Αντιστίξεις». Στις 8 μ.μ. nationalopera.gr.

– Την αναδρομική έκθεση της Ελένης Σταθοπούλου «Η γεωμετρία των χρωμάτων», με 150 έργα από όλο το εύρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας της, παρουσιάζουν από τη Δευτέρα η Εθνική Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από τις 9 μ.μ. Συγγρού 364.

– Το έργο μυστηρίου της Αγκαθα Κρίστι «Η ποντικοπαγίδα», σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, ανεβαίνει στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Στις 9 μ.μ. Ιπποκράτους 17 και Ακαδημίας.

– Η Αγγελική Τουμπανάκη ανεβαίνει στην ταράτσα του Gazarte μαζί με έξι ακόμα μουσικούς της παραδοσιακής και τζαζ σκηνής, για να παρουσιάσουν το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα «Crossovers: από την παράδοση στη σύγχρονη φόρμα». Στις 9.30 μ.μ. Βουτάδων 34.

– Η γκαλερί Estudio φιλοξενεί από τη Δευτέρα την ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Χαιρετάκη «Memories», με παλιότερα και νέα ζωγραφικά έργα του, μικρού και μεσαίου μεγέθους, κατασκευές, καθώς και μεταξοτυπίες του καλλιτέχνη. Από τις 10 π.μ. Κυριαζή 22α.