ΑΤΖΕΝΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ

ektaktos0

• Πτώση της τάξης του 90,9%, η οποία μεταφράζεται σε απώλειες άνω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε για το οικονομικό τρίτο τρίμηνο της χρονιάς η AMC, η μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Σε μια χρονιά απολύτως καταστροφική (και) για τα σινεμά, οι φήμες ακόμη και πτώχευσης της AMC είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί. Παρ’ όλα αυτά, τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας επιμένουν πως αυτή θα τα καταφέρει, αφού πρόσφατα ήρθε σε συνολική συμφωνία για διακανονισμό των τρεχόντων οφειλών της, ενώ «ξεφορτώθηκε» τις αίθουσές της στις χώρες της Βαλτικής έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

• Την απόφαση να μετονομάσουν την κατηγορία «World Music», ώστε να μην παραπέμπει στις αποικιακές καταβολές του όρου, πήραν οι υπεύθυνοι των μουσικών βραβείων Γκράμι. Κάπως έτσι η «Μουσική του Κόσμου» θα μετονομαστεί σε «Παγκόσμια Μουσική» (Global Music), ώστε «να προσαρμοστεί στις σύγχρονες τάσεις των ακροατών και στην πολιτισμική εξέλιξη ανάμεσα στις διαφορετικές κοινότητες που εκπροσωπεί.

•  Τα σημαντικότερα κτίσματα της Ελλάδας με γνώμονα την αρχιτεκτονική, αλλά και τη σημασία τους στην ιστορική και κοινωνικοπολιτική πορεία της χώρας, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Τοπόσημα», της Cosmote TV. Η πρεμιέρα είναι απόψε στις 10 μ.μ. στο Cosmote History, με ένα ταξίδι στο Ναύπλιο, όπου εξετάζονται το Παλαμήδι, η Ακροναυπλία, το Τριανόν, το Βουλευτικό και το Μπούρτζι. Διαθέσιμο και στο σχετικό κανάλι στο YouΤube.