Επιδοτήσεις θέσεων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Με 10 ευρώ ανά θέση για τα θέατρα, τις μουσικές σκηνές, τα χοροθέατρα και τους συναυλιακούς χώρους και με 4 ευρώ ανά θέση για τους κινηματογράφους επιδοτούνται οι επιχειρήσεις του πολιτισμού, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας.

– Ειδικότερα, για τα θέατρα και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις το ποσό της επιδότησης καταβάλλεται για συνολικό μέγιστο αριθμό 24 παραστάσεων ανά μήνα (για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο). Για τους χώρους που ακόμα λειτουργούν το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 40% των θέσεών τους –όπως προκύπτουν από την άδεια λειτουργίας–, ενώ για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή το ποσό που καταβάλλεται καλύπτει το 20% των συνολικών τους θέσεων. 

– Για τους κινηματογράφους, τα 4 ευρώ ανά θέση καταβάλλονται για τρεις μήνες, ανά προβολή και συνολικά για 40 προβολές ανά μήνα. Για τα σινεμά που λειτουργούν το ποσό αντιστοιχεί στο 20% των θέσεών τους, ενώ για όσα είναι κλειστά στο 10% των συνολικών τους θέσεων. 

– Για το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις θα επιδοτούνται είναι υποχρεωμένες να διατηρούν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων και να επιστρέφουν ένα ποσοστό 20% της ενίσχυσης με τη μορφή κοινωνικού εισιτηρίου μέσα σε διάστημα τριών ετών. 

-Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την τροπολογία, οι επιχειρήσεις που δικαιούνται την ενίσχυση είναι όσες έχουν άδεια λειτουργίας θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής σκηνής ή γενικά χώρου παραστάσεων αλλά εξαιρούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης, προϋπόθεση είναι να παρουσιάζουν πτώση κύκλου εργασιών Μαρτίου – Σεπτεμβρίου σε ποσοστό 20% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή