ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες διαδικτυακές ξεναγήσεις για άτομα άνω των 65 ετών, με τίτλο «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», παρουσιάζει από αύριο και κάθε Πέμπτη, στις 7 μ.μ., το Iδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή σε συνεργασία με τη seveneleven. Η πρώτη από τις τρεις θεματικές που εντάσσονται στη νέα δράση ονομάζεται «Κοινά σημεία» και επιχειρεί με βιωματικό τρόπο να συστήσει στο κοινό το Παρίσι, μέσα από δέκα σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη συλλογή του Ιδρύματος. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο goulandris.gr.

Αύξηση στην καταγεγραμμένη χρήση της κατά 6.000% σημείωσε το 2020 η λέξη «lockdown», σύμφωνα με το βρετανικό λεξικό Collins, που την εντόπισε σε ιστοσελίδες, βιβλία, εφημερίδες, καθώς και σε προφορικό υλικό προερχόμενο από τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.λπ. Σύμφωνα με την Ελεν Νιούστεντ, σύμβουλο γλωσσικού περιεχομένου του Collins, ο πασίγνωστος πλέον όρος επελέγη από το λεξικό και ως «λέξη της χρονιάς», καθώς συμπυκνώνει «την κοινή εμπειρία δισεκατομμυρίων ανθρώπων που έπρεπε να περιορίσουν την καθημερινότητά τους προκειμένου να αναχαιτιστεί ο ιός». 

Μια σειρά από εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα στον δημόσιο χώρο διοργανώνει το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στις λιγοστές εξόδους τους, οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να δουν στο λιμάνι και αλλού την εγκατάσταση «Glasshouse Project» του Νίκου Ράκκα, την ομαδική έκθεση «Οικειότητα: μια σύγχρονη τυραννία» με έργα εμπνευσμένα από την ομώνυμη θεματική της διοργάνωσης, φωτογραφίες από τη βιντεοεγκατάσταση του Γιώργου Δρίβα «Γεγονότα συντελεσμένου μέλλοντος» και την οπτική εγκατάσταση της Oλγας Σφέτσα «Mapping». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή