ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Αναβλήθηκε αρκετές φορές, όμως η τελετή απονομής του λογοτεχνικού βραβείου Μπούκερ, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 19 Νοεμβρίου, θα έχει τουλάχιστον έναν επιφανή καλεσμένο: τον Μπαράκ Ομπάμα. Οπως ανακοινώθηκε χθες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα παρευρεθεί στην τελετή μαζί με παλιότερους κατόχους του βραβείου, όπως ο Καζούο Ισιγκούρο, η Μάργκαρετ Ατγουντ και η Μπερναρντίν Εβαρίστο. Μία από τις αναβολές της απονομής του Μπούκερ έγινε προκειμένου να μην συμπέσει με την έκδοση των απομνημονευμάτων του Ομπάμα, που θα κυκλοφορήσουν στις 17/11.

– Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Bataclan του Παρισιού, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 89 θεατές της συναυλίας των Eagles of Death Metal. Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων, ένα «συγγενές» συγκρότημα, οι Queens of the Stone Age, του οποίου ένας συνεργάτης σκοτώθηκε εκείνο το βράδυ, προσφέρει διαδικτυακά μια παλιότερη συναυλία του. Η συναυλία θα μεταδοθεί στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδος από το ομώνυμο κανάλι του συγκροτήματος στο YouTube, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα για δωρεές προς τους συγγενείς των θυμάτων.

– Συνεχίζονται τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα του Innovathens, του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Το σημερινό σεμινάριο, που ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι, έχει τίτλο «Η διαδοχή στις ελληνικές μικρές επιχειρήσεις» και εξερευνά τα οφέλη και τις προκλήσεις που δημιουργεί η επιθυμία ενός επιχειρηματία να μεταφέρει στους απογόνους του το «δημιούργημά» του. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο www.innovathens.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή