ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Εκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 1.350.000 ευρώ, «για τη στήριξη της ελληνικής κινηματογραφίας και των κινηματογραφικών αιθουσών» ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Πολιτισμού. Στόχος είναι η απόδοση κινήτρων τόσο για την προβολή ελληνικών ταινιών, κατά τη δύσκολη εποχή της πανδημίας, όσο και για τους κινηματογράφους που τις προβάλλουν. Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αφορά αίθουσες 12μηνης λειτουργίας, με αναλυτικούς όρους που μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του. Επιπλέον, διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη ενίσχυση είναι ανεξάρτητη από την επιδότηση θέσης, που αναμένεται προσεχώς.

– Μετά τον πρώτο κύκλο της, όπου παρουσιάστηκαν 19 ορόσημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας σε συνολικά περισσότερες από 26.500 ακροάσεις, η διαδικτυακή ηχητική σειρά του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος «Αναγνώσεις» επιστρέφει υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Ιούς Βουλγαράκη. Σήμερα, στις 7 μ.μ., ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης διαβάζει το νεογοτθικό διήγημα του Ουίλιαμ Φόκνερ «Ενα ρόδο για την Εμιλυ». Περισσότερα στο snfcc.org/WilliamFaulkner.

– Ξεκινά από αύριο το νέο πρόγραμμα διαδικτυακών συναντήσεων του MOMus με τίτλο «Together We Look/Μαζί βλέπουμε». Η ψηφιακή αυλαία ανοίγει την Πέμπτη στις 7 μ.μ., με μια συζήτηση για την έκθεση φωτογραφίας «Anthropause» του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, η οποία αποτυπώνει εν μέσω πανδημίας το φαινόμενο της σχεδόν πλήρους παύσης της ανθρώπινης δραστηριότητας και της ευεργετικής επίδρασής της στον πλανήτη (δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή