ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιπλέον 568.000 ευρώ επιχορηγούνται εκτάκτως από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 41 προτάσεις για παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, από τις συνολικά 68 που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της 30ής Ιουνίου. Προερχόμενες από τον χώρο του ελεύθερου θεάτρου και διαθέσιμες στην ιστοσελίδα culture.gov.gr, οι παραστάσεις που επιχορηγούνται εξετάστηκαν από δύο γνωμοδοτικές επιτροπές. Σημειώνεται ότι οι παραστάσεις, αφού βιντεοσκοπηθούν και παραδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού έως τις 30 Απριλίου 2021, θα προβληθούν κατόπιν στο digitalculture.gov.gr.

Νέες ψηφιακές δράσεις, καθώς και μικρής διάρκειας ψηφιακά εργαστήρια, υπό τον γενικό τίτλο «Μένουμε σπίτι/μένουμε δημιουργικοί», ανακοίνωσε το Θέατρο Τέχνης για την περίοδο από 20 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2020. Η εκκίνηση γίνεται αύριο στην ιστοσελίδα theatro-technis.gr, με τη σειρά podcast «Μικρές ιστορίες (μεγάλου) εγκλεισμού», στο πλαίσιο της οποίας καλλιτέχνες και συνεργάτες του θεάτρου αντλούν έμπνευση από φωτογραφίες της συλλογής της Χριστίνας Κάλμπαρη, προκειμένου να αφηγηθούν διαφορετικές ιστορίες κυριολεκτικού ή μεταφορικού εγκλεισμού. 

Την παράσταση «Αποκάλυψη», που συνέλαβε και σκηνοθέτησε ο Θάνος Παπακωνσταντίνου βασισμένος στο κείμενο του Ευαγγελιστή Ιωάννη και που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, παρουσιάζει το Ιδρυμα Ωνάση μέσα από το ψηφιακό κανάλι του στο YouTube (Onassis Foundation). Η παράσταση θα προβληθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ., με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους και θα είναι διαθέσιμη έως τις 30 Δεκεμβρίου 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή