ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά διαδικτυακών διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του κορωνοϊού διοργανώνουν το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence», που λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκκίνηση γίνεται σήμερα στις 7 μ.μ. με τη διάλεξη «Πανδημία: Η σημασία της διατροφής και της άσκησης». Περισσότερα στο snfcc.org.

Διαδικτυακή συζήτηση για το βιβλίο «Εξοδος από το χάος – Κρίση στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή» του Ζιλ Κεπέλ, καθηγητή στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού, παρουσιάζουν την Παρασκευή, στις 5 μ.μ., η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος. Θα μιλήσουν ο συγγραφέας του βιβλίου, ο δημοσιογράφος Βασίλης Νέδος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης και ο Αντώνης Τριφύλλης, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της διαΝΕΟΣις και του ΕΛΙΑΜΕΠ. Λεπτομέρειες στη σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Facebook και στο thessalonikibookfair.gr.

Ποια είναι τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης στον ψηφιακό κόσμο και ποια αλυσιδωτή αντίδραση πυροδοτείται από κάθε ενέργειά μας στο Διαδίκτυο; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που η εικονική έκθεση «Creatures in a Series of Tubes» επιχειρεί να απαντήσει με σειρά καλλιτεχνικών έργων δημιουργημένων στο πλαίσιο της European Media Art Platform. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από μεθαύριο, 26 Νοεμβρίου, έως τις 20 Δεκεμβρίου μέσα από την πλατφόρμα Mozilla Hubs και προσβάσιμη από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο onassis.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή