ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Ξεκινάει απόψε ο πρώτος κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων της Σχολής Διδασκαλίας της Ιστορίας της Τέχνης που διοργανώνεται από την εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία για την περίοδο 2020-2021. Το θέμα του πρώτου κύκλου είναι η «Πνευματική ζωή και τέχνη στην Ελλάδα. 18ος-20ός αιώνας» και τα επτά μαθήματά του θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, 6-7 μ.μ., μέσω διαδικτυακών διαλέξεων, με ομιλητές τους συγγραφείς και ιστορικούς Hρκο και Στάντη Ρ. Αποστολίδη. Τα δίδακτρα για τη συμμετοχή στον κύκλο είναι 40 ευρώ, ενώ η πρώτη διάλεξη έχει τίτλο «’Εκπνοὴ Βυζαντίου καὶ Ἀναγέννηση στὴ Δύση». Λεπτομέρειες στο archetai.gr.

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών συναντήσεών του με τίτλο «Together We Look/Μαζί βλέπουμε», ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) παρουσιάζει σήμερα, στις 7 μ.μ., μια ψηφιακή ξενάγηση στο έργο του Ιβάν Κλιουν, ενός από τους βασικούς εκπροσώπους της ρωσικής πρωτοπορίας. Δηλώσεις συμμετοχής στο  [email protected] (με την αναφορά ΤWL@MOMusModern) και περισσότερες πληροφορίες στο momus.gr.

Πρεμιέρα πραγματοποιεί σήμερα η GNO TV, η διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που θα προβάλλει παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και μουσικής. Την ψηφιακή αυλαία ανοίγει η «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, με την υψίφωνο Ερμονέλα Γιάχο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Λουκά Καρυτινό στη μουσική διεύθυνση και τον Ούγκο ντε Aνα στη σκηνοθεσία. Η μαγνητοσκόπηση της παραγωγής έγινε με οκτακάμερο σύστημα, ενώ θα παρουσιαστεί με δυνατότητα επιλογής υποτίτλων σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, στο nationalopera.gr/gnotv. Εισιτήρια στο ticketservices.gr.