ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει απόψε ο πρώτος κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων της Σχολής Διδασκαλίας της Ιστορίας της Τέχνης που διοργανώνεται από την εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία για την περίοδο 2020-2021. Το θέμα του πρώτου κύκλου είναι η «Πνευματική ζωή και τέχνη στην Ελλάδα. 18ος-20ός αιώνας» και τα επτά μαθήματά του θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, 6-7 μ.μ., μέσω διαδικτυακών διαλέξεων, με ομιλητές τους συγγραφείς και ιστορικούς Hρκο και Στάντη Ρ. Αποστολίδη. Τα δίδακτρα για τη συμμετοχή στον κύκλο είναι 40 ευρώ, ενώ η πρώτη διάλεξη έχει τίτλο «’Εκπνοὴ Βυζαντίου καὶ Ἀναγέννηση στὴ Δύση». Λεπτομέρειες στο archetai.gr.

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών συναντήσεών του με τίτλο «Together We Look/Μαζί βλέπουμε», ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) παρουσιάζει σήμερα, στις 7 μ.μ., μια ψηφιακή ξενάγηση στο έργο του Ιβάν Κλιουν, ενός από τους βασικούς εκπροσώπους της ρωσικής πρωτοπορίας. Δηλώσεις συμμετοχής στο  [email protected] (με την αναφορά ΤWL@MOMusModern) και περισσότερες πληροφορίες στο momus.gr.

Πρεμιέρα πραγματοποιεί σήμερα η GNO TV, η διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που θα προβάλλει παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και μουσικής. Την ψηφιακή αυλαία ανοίγει η «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, με την υψίφωνο Ερμονέλα Γιάχο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Λουκά Καρυτινό στη μουσική διεύθυνση και τον Ούγκο ντε Aνα στη σκηνοθεσία. Η μαγνητοσκόπηση της παραγωγής έγινε με οκτακάμερο σύστημα, ενώ θα παρουσιαστεί με δυνατότητα επιλογής υποτίτλων σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, στο nationalopera.gr/gnotv. Εισιτήρια στο ticketservices.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή