ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την  27η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση, γιορτάζει με ένα τριήμερο διαδικτυακών εκδηλώσεων το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια, συζητήσεις, παραστάσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Η εκκίνηση γίνεται την Παρασκευή στις 6 μ.μ. με τη διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ «Να τους πάρετε στα σπίτια σας!», με εμψυχωτή τον Γιώργο Μπεκιάρη. Λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής στο theatroedu.gr.

«Η γλώσσα ως ιός της δημιουργίας» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνουν οι εκδόσεις Κείμενα στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη και τον ποιητή και δρ Φιλοσοφίας Νίκο Ερηνάκη. Η συζήτησή τους θα διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους τα δομικά στοιχεία της ανθρώπινης υπόστασης διασώζονται μέσα από τις πιο δημιουργικές μορφές γλώσσας και γραφής, και θα μεταδοθεί σήμερα στις 2.30 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας της ΔΕΒΘ, στη διεύθυνση thessalonikibookfair.gr.

Με την προβολή της παράστασης «Τρεις αδελφές» του Αντον Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, η οποία παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα στο θέατρο Βεάκη χωρίς να προλάβει να ολοκληρώσει τον κύκλο της, εγκαινιάζεται η διαδικτυακή δραστηριότητα του θεάτρου «Προσκήνιο». Η παράσταση θα προβληθεί αύριο στις 9 μ.μ., έναντι εισιτηρίου των 5 ευρώ και θα είναι διαθέσιμη για 24 ώρες. Τη μετάφραση υπογράφουν οι Αλέξανδρος Ισαρης και Γιώργος Δεπάστας, ενώ τους τρεις κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Κεχαγιόγλου και Αθηνά Μαξίμου. Πληροφορίες και κρατήσεις στο theatroproskinio.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή