ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έκτακτη ενίσχυση 10.350.000 ευρώ στηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τους εποπτευόμενους πολιτιστικούς οργανισμούς της Αθήνας, έπειτα από εισήγηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη και με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη. Ειδικότερα, με 3,6 εκατ. ευρώ ενισχύεται το Μέγαρο Μουσικής, με 3 εκατ. το Εθνικό Θέατρο, 2,3 εκατ. η Εθνική Λυρική Σκηνή, 500.000 ευρώ το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 400.000 το Ειδικό Ταμείο Οργανώσεως Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, 350.000 η Εθνική Πινακοθήκη και 200.000 το Ελληνικό Φεστιβάλ.

Συνεχίζοντας τις μεταδόσεις σε live streaming, το θέατρο Πορεία προβάλλει αύριο, στις 9 μ.μ., τη θεατρική και μουσική παράσταση «Το θείο τραγί» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Αρη Μπινιάρη. Αντλώντας έμπνευση από τη νουβέλα του Γιάννη Σκαρίμπα, η παράσταση που καθιέρωσε το ύφος του Μπινιάρη συνιστά ταυτόχρονα ένα θεατρικό και μουσικό γεγονός, με τον ηθοποιό και τους μουσικούς να συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο poreiatheatre.com.

Τη θεατρική παράσταση «Ορλάντο», βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Βιρτζίνια Γουλφ, σε παραγωγή του 2019 και με τη σκηνοθεσία της Κέιτι Μίτσελ, προβάλλει απόψε διαδικτυακά το φημισμένο βερολινέζικο θέατρο Σάουμπινε. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη δωρεάν, από τις 7 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) μέχρι την ίδια ώρα της Δευτέρας, και θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης με αγγλικούς υπότιτλους. Περισσότερα στο www.schaubuehne.de.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή