ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες παρακολούθησαν διαδικτυακά τη 17η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της την Κυριακή. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της έκθεσης, στο πλαίσιό της πραγματοποιήθηκαν 210 εκδηλώσεις συνολικά, στις οποίες συμμετείχαν 700 ομιλητές, με πολλές διεθνείς παρουσίες. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι το 35% των επισκεπτών ήταν ηλικίας 18-34 ετών.

Το νέο βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου «Στο βάθος του αιώνα – Ενα αφήγημα για την Αθήνα», στο οποίο ο δημοσιογράφος και συγγραφέας ξετυλίγει έναν προσωπικό χάρτη ανθρώπων, κτιρίων, εικόνων και βιβλίων, παρουσιάζεται διαδικτυακά, σήμερα στις 7 μ.μ. από τα Public και τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Με τον συγγραφέα συνομιλεί ο ποιητής και δημοσιογράφος Δημήτρης Αθηνάκης. Περισσότερα στη σελίδα του public στο Facebook. 

Εξι νικητές ανέδειξε ο εικαστικός διαγωνισμός του Μεγάρου Μουσικής «The Pastoral Project» για παιδιά και νέους 6 έως 16 ετών, που είχε ως πηγή έμπνευσης τη Συμφωνία αρ. 6 (ή «Ποιμενική») του Μπετόβεν. Διακρίθηκαν οι Αμαρυλλίς Μυλωνά, Δημήτρης Παπαδάκης, Μανούσος Φραγκιαδάκης, Νίκη Αγγέλη, Χαράλαμπος Βασιλάκης και Ιωάννα-Παναγιώτα Φωτοπούλου, τα έργα των οποίων είναι διαθέσιμα στο megaron.gr.

Η μουσική παράσταση των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Φεγγάρι από χαρτί» παρουσιάζεται μεθαύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., σε απευθείας μετάδοση από τη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του θεάτρου Rex. Η μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ προσεχώς θα ανακοινωθούν και άλλες απευθείας μεταδόσεις των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή