ΑΤΖΕΝΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ<BR>Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

Το βιβλίο του Στέφανου Ξενάκη «Το Δώρο 2» ξετυλίγει έναν άλλο τρόπο θέασης της ζωής μέσα από καθημερινές ιστορίες, αλλά επίσης στηρίζει και το περιοδικό δρόμου «σχεδία»: από την 1η έως την 31η Δεκεμβρίου, οι εκδόσεις Key Books θα προσφέρουν με την αγορά κάθε αντιτύπου ένα ευρώ στους πωλητές της «σχεδίας», οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες ομάδες και στηρίζονται στην πώληση του περιοδικού στον δρόμο για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Στο πλαίσιο της δράσης «Μετακίνηση 7: κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι», ο εικαστικός και video designer Παντελής Μάκκας ακολουθεί τους επτά δημιουργούς των φετινών παραστάσεων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και βιντεοσκοπεί τον τρόπο δουλειάς τους. Διαθέσιμο είναι ήδη το βίντεο με τον Σίμο Κακάλα ενώ από την Τρίτη και για πέντε εβδομάδες θα προβληθούν εκείνα με τους Λευτέρη Γιοβανίδη, Τάκη Τζαμαργιά, Ζωή Χατζηαντωνίου, Δημήτρη Καραντζά, Φοίβο Δεληβοριά και Αντζελα Μπρούσκου. Λεπτομέρειες στο dithepi.gr.

Τη μνήμη της Λούλας Αναγνωστάκη τιμάει το θέατρο «Σταθμός» προβάλλοντας για μία εβδομάδα παραστάσεις έργων της, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Μάνου Καρατζογιάννη. Η εκκίνηση γίνεται αύριο, ανήμερα τα γενέθλια της δραματουργού, με την παράσταση «Σ’ εσάς που με ακούτε» (έως 7/12) και τη σκυτάλη παίρνουν τα έργα «Ο ήχος του όπλου» (8-10/12) και «Ο ουρανός κατακόκκινος» (11-13/12). Οι δωρεάν προβολές θα συνοδεύονται από σχετικό θεατρολογικό υλικό και από την ηχογράφηση του αφιερώματος «Στην Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη». Περισσότερα στο stathmostheatro.gr.