Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τέταρτη υποψηφιότητά της για Οσκαρ ίσως υποβάλει η Μισέλ Φάιφερ (φωτ.) με τη νέα της ταινία «French Exit», μια μαύρη κωμωδία του Αζαζελ Τζέικομπς, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πάτρικ ντε Βιτ. Στην ταινία, της οποίας το σενάριο υπογράφει ο συγγραφέας του βιβλίου, η Φάιφερ υποδύεται μια χήρα που απένταρη μετακομίζει στο Παρίσι μαζί με τον γιο της (στον ρόλο ο Λούκας Χέντζες) και τη γάτα της, που μπορεί και να είναι η μετενσάρκωση του συζύγου της!

(…) Ο Νίκολας Κέιτζ δεν είναι ο πιο βωμολόχος αστέρας του Χόλιγουντ, ούτε κατάφερε να μπει στη λίστα με τους 10 περισσότερο «βρωμόστομους», που καταρτίστηκε πρόσφατα. Είναι ωστόσο εκείνος που επιλέχτηκε για να γίνει ο παρουσιαστής μιας σειράς έξι επεισοδίων με θέμα τις βρισιές. Κάθε επεισόδιο είναι εικοσάλεπτο και επικεντρώνεται σε μία λέξη αναζητώντας την ετυμολογία και την ιστορία της, ενώ φιλοξενεί πάντα κάποιον επώνυμο δίπλα σε γλωσσολόγους και άλλους επιστήμονες του γνωστικού πεδίου.

(…) «Τα επόμενα Οσκαρ είναι η ιδανική ευκαιρία για καινοτομία και επανεξέταση των δυνατοτήτων γύρω από μια τελετή απονομής βραβείων», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ακαδημίας Οσκαρ, Ντέιβιντ Ρούμπιν. Γι’ αυτό αποφάσισαν να αναθέσουν τη διοργάνωση αυτής της νέου τύπου τελετής –ψηφιακής ή ζωντανής– στον σκηνοθέτη Στίβεν Σόντερμπεργκ, που έλαβε το Οσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του «Traffic» το 2000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή