Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται τα Radio Plays, η σειρά ραδιοφωνικού θεάτρου του Ελληνικού Φεστιβάλ που βασίζεται σε ελληνικά αστυνομικά διηγήματα και συνδυάζει τη λογοτεχνία με την τζαζ. Σήμερα στις 7 μ.μ. θα παρουσιαστεί το διήγημα «Ο ξένος» της Αθηνάς Κακούρη. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Μαγκανάρη, ενώ το έργο θα ζωντανέψουν με τις φωνές τους οι Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Ασπασία Κράλλη, Δημήτρης Ντάσκας, Εύη Σαουλίδου και Νίκος Ψαρράς. Μουσική: Δημήτρης Τσάκας. Περισσότερα στο greekfestival.gr.

Μια ξεχωριστή διαδικτυακή παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης των απομνημονευμάτων του 44ου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, «Γη της Επαγγελίας», διοργανώνουν σήμερα, στις 2 μ.μ., τα καταστήματα Public και οι εκδόσεις Athens Bookstore Publications. Στην εκδήλωση, το δικό τους μήνυμα θα στείλουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα συμμετάσχουν πολλές ακόμη προσωπικότητες από τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό χώρο της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Να απαντήσει στο μυστήριο της άγνωστης μούσας του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και των γυναικείων μορφών που τον ενέπνευσαν επιχειρεί το δραματοποιημένο μουσικό αναλόγιο της Μάγδας Μαυρογιάννη «Αθάνατη αγαπημένη», που θα μεταδοθεί σήμερα στις 8.30 μ.μ. σε live streaming από το Μέγαρο Μουσικής, μέσω της ιστοσελίδας megaron.gr. Ερμηνεύουν η σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου, η μέτζο σοπράνο Aρτεμις Μπόγρη και η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα. Το έργο είναι βασισμένο σε κείμενο και σε σκηνική επιμέλεια της δημιουργού του και εντάσσεται στο πλαίσιο του Ετους Μπετόβεν 2020. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή