Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ακουστική θεατρική παράσταση «Το πάτωμα» της Ζέτης Φίτσιου, με πρωταγωνιστές δύο άνδρες που συναντιούνται σε ένα δυστοπικό περιβάλλον χωρίς να μπορούν να ιδωθούν, μεταδίδεται από αύριο, στις 9 μ.μ., από την πλατφόρμα ραδιοφωνικού θεάτρου www.iroes.art. Η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Φλουράκη και η μουσική του Κώστα Παρίσση. Ερμηνεύουν οι Πάνος Βλάχος και Πέτρος Λαγούτης. Η παράσταση θα διατίθεται δωρεάν, με δυνατότητα εθελοντικής συνεισφοράς στο ίδρυμα «Το σπίτι του ηθοποιού» και στο ταμείο αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Το μυθιστόρημα του πολυβραβευμένου Ισπανού πεζογράφου Φερνάρντο Αραμπούρου «Τα χρόνια της βραδύτητας», μια απεικόνιση της πρόσφατης ιστορίας της Χώρας των Βάσκων μέσα από τα μάτια ενός οκτάχρονου παιδιού και της οικογένειάς του, παρουσιάζεται διαδικτυακά από τα καταστήματα Public και τις εκδόσεις Πατάκη, σήμερα στις 7 μ.μ. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πανταζόπουλος. 

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ διαδικτυακών αναγνώσεων της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, το χριστουγεννιάτικο διήγημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη «Τα κάλαντα» είναι διαθέσιμο, σε ανάγνωση της ηθοποιού Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, στη διεύθυνση toanagnostikotisgalilaias.gr.

Την online διάλεξη «Μπρέγκελ: Ο καλειδοσκόπος μιας ανοίκειας και σκοτεινής καθημερινότητας», με θέμα το σύνθετο και λαβυρινθώδες έργο του Φλαμανδού ζωγράφου του 16ου αιώνα Πίτερ Μπρέγκελ του Πρεσβύτερου, παρουσιάζει σήμερα στις 7 μ.μ. η πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and The Cat. Εισηγητής ο αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης και ξεναγός Τάσος Παπαδόπουλος. Η διάλεξη θα μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom. Πληροφορίες, κρατήσεις και εισιτήρια στο [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή