ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται τα Radio Plays, η σειρά ραδιο-φωνικού θεάτρου του Ελληνικού Φεστιβάλ που βασίζεται σε ελληνικά αστυνομικά διηγήματα και συνδυάζει τη λογοτεχνία με την τζαζ. Σήμερα στις 5 μ.μ. θα παρουσιαστεί το διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου, «Ανθρώπινη συμπύκνωση». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Κουτλής, ενώ το έργο θα ζωντανέψει με τις φωνές των Κόρας Καρβούνη, Ελένης Κουτσιούμπα, Βασίλη Μαγουλιώτη, Αλκη Παναγιωτίδη, Θανάση Παπαγεωργίου, Αλέξανδρου Σιάτρα και Κωνσταντίας Τάκαλου. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης.

Αριες, ντουέτα και αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες των Μπελίνι, Mπέρνσταϊν, Μπιζέ, Ντε Φάγια, Ντονιτσέτι, Γκουνό, Ροσίνι και Βέρντι, περιλαμβάνει το εορταστικό γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που μεταδίδεται αύριο στις 8.30 μ.μ. σε live streaming από το site του Μεγάρου Μουσικής και από τη σελίδα του στο Facebook. Ερμηνεύουν η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης, ενώ στο πόντιουμ θα βρίσκεται ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης. Λεπτομέρειες στο megaron.gr και στο koa.gr.

Διαθέσιμη στην πλατφόρμα res.momus.gr είναι πλέον η έκθεση «Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα», με την οποία το Δίκτυο Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ δηλώνει το πρώτο επίσημο «παρών» του. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από εκατό έργα τέχνης 62 καλλιτεχνών, προερχόμενα από τις συλλογές των φορέων που συμμετέχουν στο Δίκτυο (Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης-MOMus) και με τα οποία επιχειρείται η αποτύπωση της παγκόσμιας ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης στην εποχή της πανδημίας, καθώς και άλλων, πρωτόγνωρων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή