Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινούν σήμερα, στις 7 μ.μ., τα online σεμινάρια με τίτλο «Αναζητώντας την αρχαία τραγωδία – Από την τραγική πείνα μέχρι την τραγική μόλυνση», που παρουσιάζουν ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης και οι εκδόσεις Ευρασία. Το πρώτο σεμινάριο μελετά τη γέννηση της τραγωδίας, ενώ στη συνέχεια θα εξεταστούν η κορύφωσή της τον 5ο αιώνα π.Χ. και η ανάδυση της ανθρώπινης φύσης στο πλαίσιό της, μέσα από έργα των αρχαίων τραγικών, αποσπάσματα από παραστάσεις και ταινίες, κείμενα στοχαστών κ.ά. Τα οκτώ δίωρα σεμινάρια κοστίζουν 50 ευρώ και θα μεταδίδονται από τη διεύθυνση elearning.polis.edu.gr.

Βιντεοσκοπημένη το 2017 στο θέατρο Βέμπο, ενώπιον ενός κοινού επτακοσίων θεατών, η δεύτερη σόλο παράσταση stand-up comedy του Λάμπρου Φισφή με τίτλο «Δες το θετικό» συνεχίζει από χθες τον διαδικτυακό κύκλο της, με προβολές livestream on demand στην πλατφόρμα της viva.gr. Η παράσταση θα μεταδίδεται στις 9 μ.μ., κάθε βράδυ έως τις 17 Ιανουαρίου.

Περισσότερα από 709.000 έργα τέχνης σε υψηλή ανάλυση, μεταξύ των οποίων και πολλά αριστουργήματα του Ρέμπραντ, του Βερμέερ, του Βαν Γκογκ και του Βαν Ντάικ, είναι εδώ και λίγες ημέρες προσβάσιμα διαδικτυακά από το Rijksmuseum του Αμστερνταμ. Επειτα από μια διαδικασία ψηφιοποίησης που ξεκίνησε το 2012, οι πίνακες συνοδεύονται πλέον από αναλυτικές περιγραφές, ενώ το κοινό έχει τη δυνατότητα να μεγεθύνει τα έργα, να εστιάσει σε αδιόρατες λεπτομέρειές τους, αλλά και να «κατεβάσει» ορισμένα από αυτά στον υπολογιστή του. Περισσότερα στο rijksmuseum.nl.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή