ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για εφήβους 14-16 ετών με τίτλο «Σεξουαλική αγωγή και διαπροσωπικές σχέσεις: ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ενεργοποίηση εφήβων» διοργανώνει από αύριο, στις 6 μ.μ., και κάθε Πέμπτη μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου το Ιδρυμα Ωνάση. Οι νέες και οι νέοι θα μπορούν να συμμετάσχουν μέσα από καταγραφή ημερολογίων, δημιουργία ιστοριών, κουίζ, κοινή αναζήτηση και παρακολούθηση βίντεο στο Διαδίκτυο, πλατφόρμες συνεργασίας και επικοινωνίας κ.ά. Πληροφορίες και κρατήσεις στο [email protected] και στο onassis.org.

Αφιερωμένος σε εμβληματικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας με ιστορίες από τις ζωές «καθημερινών ηρώων» των τελευταίων δύο αιώνων, ο δεύτερος κύκλος των «Αναγνώσεων» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζεται σήμερα, στις 7 μ.μ., με το διήγημα του Εντγκαρ Αλαν Πόε «Ουίλιαμ Ουίλσον» (1839), σε ανάγνωση του ηθοποιού Δημήτρη Καταλειφού. Το διήγημα παρακολουθεί έναν αριστοκράτη που κρύβει την πραγματική του ταυτότητα και που η ζωή του ανατρέπεται όταν γνωρίζει το alter ego του. Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει η Ιώ Βουλγαράκη. Περισσότερα στο snfcc.org.

Διαθέσιμη για διαδικτυακή παρακολούθηση on demand θα είναι έως τις 7 Φεβρουαρίου η όπερα του Ουμπέρτο Τζορντάνο «Αντρέα Σενιέ», σε μια παραγωγή της Βασιλικής Οπερας του Λονδίνου που παρουσιάστηκε το 2015. Το λιμπρέτο του Λουίτζι Ιλικα βασίστηκε στην ιστορία του Γάλλου ποιητή Αντρέα Σενιέ, ο οποίος εκτελέστηκε στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ντέιβιντ Μακβίκαρ και η μουσική διεύθυνση είναι του Αντόνιο Παπάνο. Πρωταγωνιστούν οι Γιόνας Κάουφμαν, Ζέλικο Λούτσιτς και Εύα-Μαρία Βέστμπρεκ. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο roh.org.uk. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή