ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα διαδικτυακό εργαστήρι ντοκιμαντέρ για ενηλίκους, με τίτλο «Ανακαλύπτω ξανά», διοργανώνει από σήμερα στις 11 π.μ. το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Aγγελο Κοβότσο. Μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να μάθουν πώς δημιουργείται μια ταινία τεκμηρίωσης και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του κινηματογραφικού αυτού είδους, τα εκφραστικά μέσα του, τον εκπαιδευτικό του ρόλο κ.λπ. Το εργαστήρι είναι δωρεάν και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συναντήσεις. Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected].

Καταξιωμένους ή ανερχόμενους γαλλόφωνους συγγραφείς και στοχαστές από ποικίλα πεδία των επιστημών, που μας βοηθούν να συνδεθούμε με τις σύγχρονες τάσεις και τους προβληματισμούς της εποχής, περιλαμβάνει η σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου «Οι γαλλικές λέξεις». Πρώτος καλεσμένος, ο Γάλλος συγγραφέας Ματίας Ενάρ, τιμημένος με το λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ του 2015 για το βιβλίο του «Πυξίδα» (εκδ. Στερέωμα), ο οποίος θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μπέκο, σήμερα στις 7.30 μ.μ. Περισσότερα στο ifg.gr. 

Την πρώτη της συναυλία για το νέο έτος, σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα, παρουσιάζει σήμερα στις 10 π.μ. η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ζωής Ζενιώδη. Το πρόγραμμα θα ανοίξει το σύνολο χάλκινων πνευστών της Ορχήστρας με το «Après un rêve» του Γκαμπριέλ Φορέ, ενώ θα ακολουθήσουν έργα των Τζιάκομο Πουτσίνι, Γκούσταβ Μάλερ κ.ά. Η συναυλία θα παρουσιαστεί στην εκπομπή «Oλα τα πρωινά του Τρίτου» του Διονύση Μαλλούχου και θα μεταδοθεί σε live streaming στη διεύθυνση webradio.ert.gr/trito. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή