ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργα Γάλλων και Ιταλών συνθετών του Μπαρόκ και της Αναγέννησης, ερμηνευμένα με σύγχρονα όργανα και σε μεταγραφή για κουιντέτο πνευστών, περιλαμβάνει η συναυλία Τhe Reed Project του μουσικού συνόλου Ventus Ensemble, που μεταδίδεται σήμερα στις 8.30 μ.μ. μέσω live streaming από τον ιστότοπο του Μεγάρου Μουσικής και τη σελίδα του στο Facebook. Θα ακουστούν συνθέσεις των Ζαν-Φιλίπ Ραμό, Αρκάντζελο Κορέλι, Γιοχάνες Οκεγκχεμ και Κάρλο Τζεζουάλντο. Συμμετέχουν οι Κώστας Γιοβάνης, Σπύρος και Κώστας Τζέκος, Δημήτρης Ντακοβάνος και Γκουίντο ντε Φλάβιις. Πληροφορίες στο megaron.gr.

Ο δεύτερος κύκλος των «Αναγνώσεων», της διαδικτυακής ηχητικής σειράς του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζεται σήμερα στις 7 μ.μ. με το μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ «Ορλάντο», το οποίο θα αναγνώσει σε εκδοχή θεατρικού μονολόγου η ηθοποιός Λυδία Φωτοπούλου (φωτ.).  Τη σκηνοθετική επιμέλεια της σειράς έχει αναλάβει η Ιώ Βουλγαράκη. Λεπτομέρειες στο snfcc.org/VirginiaWoolf.

Την ψηφιακή έκθεση «Art for first choice», με έργα 25 Ελλήνων καλλιτεχνών (και με τη συμμετοχή δύο ξένων), τα οποία, ιδωμένα υπό το φως της σύγχρονης, εγχώριας ιστορίας της τέχνης, αποτυπώνουν το ανανεωτικό πνεύμα του ελληνικού μοντερνισμού, παρουσιάζει έως τις 28 Φεβρουαρίου η γκαλερί Artforum της Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση εκπροσωπούνται και δημιουργοί που δεν βρίσκονται εν ζωή, όπως οι Δημήτρης Μυταράς, Κώστας Κουλεντιανός, Θόδωρος, Τάκις, Θωμάς Παπαδοπεράκης, Αντώνης Απέργης κ.ά. Περισσότερα στη διεύθυνση artforum.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή