ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, μια νέα παραγωγή που αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, παρουσιάζει διαδικτυακά μέχρι και την Κυριακή το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Ερμηνεύουν οι Στέλλα Καζάζη, Ελένη Μαβίδου, Θανάσης Ρέστας και Κωνσταντίνος Λιάρος. Η προβολή θα είναι διαθέσιμη από τις 9 μ.μ. μέχρις τη 1 π.μ. της επομένης. Λεπτομέρειες στο dipethekavalas.gr και στο ticketservices.gr. 

Μουσική, θέατρο, σινεμά, ντιζάιν, μόδα, επιστήμη, λογοτεχνία, γαστρονομία και ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Δάντη περιλαμβάνει ο διαδικτυακός κύκλος εκδηλώσεων για τον ιταλικό πολιτισμό με τίτλο «LogInItaly», που παρουσιάζουν μέχρι τον Απρίλιο το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας και η πρεσβεία της Ιταλίας. Από τη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμη η ταινία «Πινόκιο» του Ματέο Γκαρόνε (2019), με τους Ρομπέρτο Μπενίνι, Φεντερίκο Γιελάπι κ.ά. Η προβολή συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους. Περισσότερα στο iicateneonline.gr.

Το «Κοντσέρτο για άρπα και ορχήστρα σε λα μείζονα» του Καρλ Ντίτερσντορφ, το «Κοντσέρτο για τρομπόνι» του Λάουνι Γκρένταλ και η «Συμφωνία αρ. 2 σε ρε μείζονα» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν θα ακουστούν απόψε, στις 8.30 μ.μ., στη δεύτερη μαγνητοσκοπημένη συναυλία του «Κύκλου Σολίστ» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Στην άρπα η Γωγώ Ξαγαρά και στο τρομπόνι ο Ανδρέας- Ρολάνδος Θεοδώρου. Διευθύνει ο Σπύρος Προσωπάρης. Η συναυλία θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΚΟΑ στο YouTube και από τη σελίδα της στο Facebook.

Μια διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση «Ultramarinus – Beyond the Sea/Πέρα από τη θάλασσα» του Ιρανού Αλί Μπανισάντρ παρουσιάζει την Κυριακή, στις 7 μ.μ., το Μουσείο Μπενάκη. Συμμετέχουν η επιμελήτρια της έκθεσης Πολύνα Κοσμαδάκη, ο γκαλερίστας Ταντέους Ρόπακ και ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης. Η μετάδοση θα γίνει από τη σελίδα του μουσείου στο Facebook και από τη διεύθυνση benaki.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή