ΑΤΖΕΝΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ<BR>Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

Το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης οργανώνει δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Πανδημία και Μνήμη», αύριο στις 7.30 μ.μ., με ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό (σύνδεση εδώ: https://cutt.ly/TjBc44L και σε μετάδοση live streaming από τη σελίδα του MOMus – Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Facebook @MOMusContemporary). Σκοπός της συζήτησης είναι η ανίχνευση των διαφορετικών εγγραφών, αποσιωπήσεων και πραγματεύσεων αυτής της σχέσης –πανδημία και μνήμη– στην Ιστορία, στη συλλογική μνήμη, στις εικαστικές τέχνες, στη λογοτεχνία, στην Ψυχιατρική.

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει μια νέα έκδοση με τίτλο «“Φουστάνια” αναγεννησιακού τύπου στη Χίο (16ος αιώνας-αρχές 20ού)». Λαογραφική συμβολή στην τυπολογική προσέγγιση των τοπικών ενδυμασιών από την επίκουρο καθηγήτρια Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Νάντια Μαχά-Μπιζούμη.

Η αίθουσα τέχνης «Ρεβέκκα Καμχή» παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση σε δύο ενότητες της Ντιάννας Μαγκανιά με τίτλο «H άνοιξη του Ζήνωνα / Spring paradox, 2020». Το έργο αποτελείται από 94 σχέδια, τα οποία ξεκίνησαν την εαρινή ισημερία, στις 20 Μαρτίου 2020, και τελείωσαν στις 21 Ιουνίου 2020, πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Για ξενάγηση στην έκθεση επικοινωνήστε με την γκαλερί στο [email protected] και στο 210-52.33.049.