ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σήμερα στις 7 μ.μ. διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ρωμανιώτικη τέχνη. Εκδήλωση στη μνήμη της Εσθήρ Κοέν». Με αδιαμφισβήτητο κέντρο του ρωμανιώτικου εβραϊσμού τα Ιωάννινα και με μακραίωνη ιστορία, οι ελληνόφωνοι Ρωμανιώτες δημιούργησαν τη μοναδική ελληνοεβραϊκή παράδοση, αφομοιώνοντας στοιχεία του τοπικού λαϊκού πολιτισμού και συνδυάζοντάς τα γόνιμα με τα δικά τους ήθη και έθιμα. Διατήρησαν τη θρησκευτική τους ταυτότητα, όπως φαίνεται από τις συναγωγές που οικοδόμησαν και την επιβίωση της εβραϊκής ως λατρευτικής γλώσσας. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.foundation.parliament.gr.

Στο πλαίσιο της πρωτότυπης δράσης «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών, το Ιδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και η seveneleven παρουσιάζουν τη δεύτερη θεματική ενότητα των εβδομαδιαίων διαδικτυακών ξεναγήσεων «Ορίζοντας το σώμα». Κάθε Πέμπτη στις 7 μ.μ. Ελεύθερη συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο goulandris.gr/el/events/digital-games-adults.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στη χθεσινή συνεδρίασή του, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της αποδοχής της πρότασης της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως και του καθηγητή Μανόλη Κορρέ για την αποκατάσταση της δυτικής προσπέλασης της Ακρόπολης. Σκοπός της πρότασης είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην Ακρόπολη προκειμένου να αρθούν εσφαλμένες επεμβάσεις του παρελθόντος, να αναδειχθεί ο μνημειακός χαρακτήρας της πρόσβασης στον Ιερό Βράχο και να επιλυθούν τα θέματα διαχείρισης της κυκλοφορίας των επισκεπτών. Θα ακολουθήσει η σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης επί της εφαρμογής των επεμβάσεων αποκατάστασης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή