ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας ταξιδέψει σε φεστιβάλ του Λονδίνου και του Εδιμβούργου, η παράσταση «Στεγόσαυρος», ένας θεατρικός μονόλογος για τη νευρική ανορεξία, βασισμένος στο βιβλίο της Ερσης Νιαώτη «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας» (εκδ. Καλειδοσκόπιο), παρουσιάζεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας της viva.gr. από σήμερα και έως τις 7 Μαρτίου. Ερμηνεύει η Ελπίδα Σταθάτου. Σκηνοθεσία: Τζο Χάφτον. Η παράσταση θα προβληθεί στα αγγλικά, με ελληνικούς υποτίτλους. 

Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Ελευθερίας Μεταξά «Το χέρι του Θεού» παρουσιάζουν σήμερα, στις 6 μ.μ., το βιβλιοπωλείο Ιανός και οι εκδόσεις Μίνωας. Στο βιβλίο, ο αστυνόμος Μάνος Βαρσάμης επιχειρεί να διαλευκάνει μια σειρά από φόνους, ερχόμενος αντιμέτωπος με τους κινδύνους που κρύβουν η θρησκοληψία και το πάθος για εκδίκηση. Θα μιλήσουν ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φύτρας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από τα social media του Ιανού.  

Εκατόν είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Γουόλτ Ντίσνεϊ και η όπερα του Φίλιπ Γκλας «Ο τέλειος Αμερικανός», που ακολουθεί τον δημιουργό του Μίκυ Μάους και του Ντόναλντ Ντακ τους τρεις τελευταίους μήνες της πολυτάραχης ζωής του, προβάλλεται διαδικτυακά από το Christmas Theater, από αύριο μέχρι τη Δευτέρα. Στη συγκεκριμένη παραγωγή, που ανέβηκε το 2013 στο θέατρο Real της Μαδρίτης σε συνεργασία με την Εθνική Οπερα της Αγγλίας, τη διεύθυνση ορχήστρας έχει αναλάβει ο Ντένις Ράσελ Ντέιβις και τη σκηνοθεσία ο Φέλιμ Μακντέρμοτ. Εισιτήρια και πρόγραμμα παραστάσεων στο viva.gr και στο christmastheater.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή