ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οψεις της ελληνικής ιστορίας του 20ού αιώνα παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, μέσα από μια νέα σειρά podcasts. Στο πρώτο από αυτά, η καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Εφη Γαζή μιλάει για το βιβλίο της «Αγνωστη χώρα. Ελλάδα και Δύση στις αρχές του 20ού αιώνα» (εκδ. Πόλις), καθώς και για την παλαιότερη μελέτη της, «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Η συζήτηση είναι διαθέσιμη στο piop.gr.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση εννέα ετών από την απώλεια του Δημήτρη Μητροπάνου, η Minos–EMI παρουσιάζει αύριο, στις 7 μ.μ., και για τις επόμενες 30 ώρες, τη συναυλία που ο μεγάλος ερμηνευτής έδωσε μαζί με την ορχήστρα του τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Ηρώδειο. Η συναυλία έχει μαγνητοσκοπηθεί με άρτιες τεχνικές προδιαγραφές και θα είναι διαθέσιμη με αγορά εισιτηρίου από την πλατφόρμα viva.gr. 

Η εταιρεία παραγωγής Small Planet και η πλατφόρμα εκπαίδευσης και ανάπτυξης της δημοσιογραφίας iMEdD παρουσιάζουν από σήμερα, στις 9 μ.μ., και μέχρι την Παρασκευή 19 Μαρτίου το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Παρόντες». Η ταινία καταγράφει μέσα από αποκλειστικές μαρτυρίες και ιστορίες τις επιπτώσεις της πανδημίας στο δημόσιο σύστημα υγείας και σε άλλες πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Περισσότερα στο parontes.imedd.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή