ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλιοπωλείο Ιανός και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν διαδικτυακά σήμερα, στις 6 μ.μ., το βιβλίο του καθηγητή φιλοσοφίας Στέφανου Ροζάνη και του συνθέτη Θωμά Σλιώμη, «Μουσική, Ουτοπία και Νεωτερικότητα». Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα για την έννοια του εθνικού στην ελληνική μουσική, για τους μεγάλους αιρετικούς συνθέτες, τη σχέση της μουσικής με άλλες τέχνες, τον ρομαντισμό και την αναζήτηση της ουτοπίας κ.ά. Θα μιλήσουν οι συγγραφείς, ενώ ο κοντραμπασίστας Γιώργος Αρνής θα ερμηνεύσει το έργο του Θωμά Σλιώμη «Τόπος Αλφα». Περισσότερα στο ianos.gr.

Ενα αφιέρωμα στην ποίηση του Διονυσίου Σολωμού με τίτλο «Και ρόδο μέσα μου πολύ» θα μεταδώσει διαδικτυακά σήμερα, στις 8.30 μ.μ., το Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, στο πλαίσιο του κύκλου «Ποίηση και μουσική». Το πορτρέτο του Σολωμού συντίθεται μέσα από ποιήματα, στοχασμούς και επιστολές του, μαζί με μελοποιήσεις των Παύλου Καρρέρ, Νικόλαου Μάντζαρου, Θόδωρου Σπάθη και Γιώργου Κουρουπού. Συμμετέχουν οι Αρτεμις Μπόγρη (τραγούδι), Δημήτρης Γιάκας (πιάνο) και Ιουλίτα Ηλιοπούλου (απαγγελία). Η συναυλία θα προβληθεί δωρεάν μέσω της σελίδας του Ιδρύματος στο Facebook. 

Βασισμένη στο πολυμεταφρασμένο βιβλίο του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί και σε πλήθος κειμένων και ερωτικών επιστολών του συγγραφέα προς τη σύζυγό του, η παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας», που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την περίοδο 2016-2017, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου, είναι διαθέσιμη για on demand προβολές έως τις 30 Απριλίου, μέσω της πλατφόρμας της viva.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή