ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η σειρά ποιητικών συναντήσεων «με τα λόγια (γίνεται)», που διοργανώνουν ο ποιητής Παναγιώτης Ιωαννίδης και η Ελληνοαμερικανική Ενωση, παρουσιάζει σήμερα στις 7.30 μ.μ. τη διαδικτυακή εκδήλωση «Η Νέα Ελλάδα στην ξένη ποίηση». Δεκαπέντε ποιητές και ποιήτριες μεταφράζουν ισάριθμα ποιήματα ομοτέχνων τους από επτά διαφορετικές χώρες, τα οποία γράφτηκαν μετά το 1821. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι της σειράς «με τα λόγια (γίνεται)» στο YouTube και από τη σελίδα της στο Facebook.

Διαθέσιμη για on demand προβολές από την πλατφόρμα του θεάτρου Πορεία είναι μέχρι τις 30 Μαΐου η παράσταση «Το θείο τραγί», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Αρη Μπινιάρη. Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Γιάννη Σκαρίμπα, η παράσταση πλαισιώνει τον μουσικό λόγο του Χαλκιδαίου συγγραφέα με τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά γι’ αυτήν. Συμμετέχουν οι μουσικοί Βίκτωρας Κουλουμπής (μπάσο) και Πάνος Σαρδέλης (τύμπανα). Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο poreiatheatre.com

Ενα τρίπτυχο σύγχρονου χορού με τίτλο «Human Βehaviour» παρουσιάζει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην πρώτη του παραγωγή για την Εναλλακτική Σκηνή της, που είναι διαθέσιμη από αύριο στη διαδικτυακή πλατφόρμα GNO TV. Ο Γιάννης Μανταφούνης χορογραφεί το «Point of No Return» σε μουσική του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη, η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί το «Plan B» σε μουσική Δήμητρας Τρυπάνη και ο διευθυντής του Μπαλέτου, Κωνσταντίνος Ρήγος, το «Lieder ohne Worte», σε μουσική Δημήτρη Τερζάκη. Η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε στις 7 και 9 Φεβρουαρίου 2021. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο nationalopera.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή