ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στο διαδικτυακό πρόγραμμα «EthicAI=LABS», με στόχο την εκπόνηση ενός συνεργατικού έργου εστιασμένου σε ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης και ηθικής, απευθύνουν τα παραρτήματα του Ινστιτούτου Γκαίτε νοτιοανατολικής Ευρώπης σε ειδικούς των ανθρωπιστικών επιστημών, της πληροφορικής, της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και σε εμπειρογνώμονες με συναφή επαγγελματικά ενδιαφέροντα. Το πρόγραμμα προσφέρει θεματικά εργαστήρια, εκδηλώσεις δικτύωσης, καθοδήγηση από μέντορες, προϋπολογισμό για έξοδα παραγωγής κ.ά. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων η 31η Μαρτίου. Περισσότερα στο goethe.de.  

Νέες συνθέσεις για λύρα και για piano trio, εμπνευσμένες από τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις, θα παρουσιάσει το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου στη συναυλία που θα μεταδίδεται μέσω streaming από σήμερα και για επτά ημέρες από τη σκηνή του Half Note Jazz Club. Τον Σωκράτη Σινόπουλο θα συνοδεύσουν οι Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο) και Δημήτρης Εμμανουήλ (τύμπανα). Λεπτομέρειες στο halfnote.gr και αγορά εισιτηρίων στο viva.gr. 

Ενα ρεσιτάλ βιολιού με έργα μουσικής δωματίου των Μπαχ, Μπετόβεν, Βιενιάφσκι, Παγκανίνι, Κράισλερ κ.ά. θα παρουσιάσει αύριο, στις 8.30 μ.μ., σε live streaming από το Μέγαρο Μουσικής, ο μόλις 16 ετών αλλά ήδη πολυβραβευμένος βιρτουόζος Χριστόφορος Πετρίδης. Στο πιάνο ο Νίκος Κυριόσογλου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τον ιστότοπο του Μεγάρου, megaron.gr, από τη σελίδα του στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube.   
Με μία ακόμη ζωντανή μετάδοση του «Κοτζάμπαση του Καστρόπυργου», απευθείας από τη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», απόψε στις 7.30 μ.μ., γιορτάζει το Εθνικό Θέατρο τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Η παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση που διασκεύασε ο Θανάσης Τριαρίδης, παρακολουθεί την ιστορία του Μίχαλου Ρούση, ενός εξωμότη που στην Επανάσταση του 1821 αγωνίστηκε με γενναιότητα χάρη στον φόβο του θανάτου. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Χριστοδούλου, Βίκυ Κατσίκα, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Χρήστος Μαλάκης κ.ά. Πληροφορίες και εισιτήρια στο livestream.n-t.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή