ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δωρεάν διαδικτυακό αφιέρωμα στον αμερικανικό ανεξάρτητο κινηματογράφο, με τίτλο «Petit Plan: Americana», παρουσιάζει μέχρι τις 2 Απριλίου η Ελληνοαμερικανική Ενωση σε συνεργασία με τη Mooviereel. Στο πλαίσιο του αφιερώματος προβάλλονται περισσότερες από 30 αμερικανικές ταινίες μικρού μήκους για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Περισσότερα στο video.petitplan.org.

Διαθέσιμη διαδικτυακά έως τις 30 Απριλίου είναι η έκθεση «Ας καλέσωμεν λοιπόν εκ νέου… την ελευθερίαν!» που πραγματοποιεί η γκαλερί Sianti με αφορμή τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Αντλώντας τον τίτλο της από τα λόγια του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην προκήρυξη «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», στις 24 Φεβρουαρίου 1821, η έκθεση περιλαμβάνει είκοσι ένα έργα σύγχρονων εικαστικών, στα οποία αντανακλάται η ελληνική ιστορία από το 1821 έως σήμερα, μέσα από σκηνές νίκης και ήττας, σύμβολα και συμβολισμούς, ηρωικές πράξεις, πικρές στιγμές κ.ά. Επιμέλεια: Λουίζα Καραπιδάκη. Λεπτομέρειες στο ikastikos-kiklos.com.

Με μια εκδήλωση για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, συνεχίζεται σήμερα, στις 7 μ.μ., η διαδικτυακή σειρά ομιλιών «Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» του Megaron Plus, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο «Διάζωμα». Θα μεταδοθεί η ομιλία «Tο θέατρο της Κασσώπης» της Ανθής Αγγέλη, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, ενώ κατόπιν τον λόγο θα πάρουν η αρχαιολόγος Δήμητρα Δρόσου και ο αρχιτέκτονας Αχιλλέας Τρανουλίδης, οι οποίοι θα αναφερθούν στο «Εργο αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Κασσώπης». Προλογίζει και συντονίζει ο πρόεδρος του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος. Πληροφορίες στο megaron.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή