ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα webcast με τίτλο «Generation Z: Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε για αυτούς;» παρουσιάζει σήμερα, στις 6.30 μ.μ., η σειρά «Διάλογοι» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD. Εντεκα έφηβοι από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας μιλούν για τις ανησυχίες της θεωρούμενης «γενιάς του Ιντερνετ», η οποία όμως φέρει την αμφισβήτηση για μια πληθώρα στερεοτύπων του παρελθόντος, ενώ φαίνεται έτοιμη να επαναπροσδιορίσει δυναμικά τον τρόπο που διαμορφώνεται το μέλλον της. Πληροφορίες στο snfdialogues.org.

Την ομαδική έκθεση «Λόγος περί Ελευθερίας», που εστιάζει στα ιδανικά και στους ανθρώπους που συνετέλεσαν στον Αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, παρουσιάζει διαδικτυακά έως τις 21 Απριλίου η γκαλερί Σκουφά. Δανειζόμενη τον τίτλο της από το έργο «Ελληνική Νομαρχία ήτοι Λόγος περί Ελευθερίας» του «Ανωνύμου του Ελληνος», η έκθεση περιλαμβάνει έργα που ανοίγουν τον διάλογο για τη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης σήμερα. Συμμετέχουν οι Θανάσης Απάρτης, Μαρία Γιαννακάκη, Θανάσης Μακρής, Τάσος Μαντζαβίνος, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος και Μανώλης Χάρος. Περισσότερα στο skoufagallery.gr.

48 μικρά και ευσύνοπτα κείμενα με τη μορφή podcast, που αναδεικνύουν τοπόσημα της Πελοποννήσου φορτισμένα από τον ιστορικό τους ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση, περιλαμβάνει η εφαρμογή «Διαδρομές-1821» που σχεδίασαν οι Χριστίνα Κατσιαδάκη και Εφη Σκρομπόλα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Στόχος των δημιουργών είναι να φθάσουν τα podcasts σε ένα ευρύτερο κοινό, πέρα από τους λάτρεις της Ιστορίας, αλλά και να γίνουν εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών. Λεπτομέρειες στο el.diadromes1821.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή