ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφη χθες η συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ του Εθνικού Θεάτρου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Σε δήλωσή της, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου Ερι Κύργια τόνισε ότι η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί «την ακλόνητη βούληση της θεατρικής κοινότητας να διαχειριστεί τη σημερινή δυσμενή συγκυρία σε κλίμα ενότητας, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης», ενώ συμπλήρωσε ότι με την κίνηση αυτή επισφραγίζεται ότι «το Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών είναι σύμμαχοι και εργάζονται για να διασφαλίσουν τη μετάβαση του ελληνικού θεάτρου σε μια νέα εποχή».

Μια διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η ελληνική δημοκρατία ως κληρονομιά» διοργανώνουν σήμερα, στις 7 μ.μ., το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Γαλλική Σχολή Αθηνών. Συμμετέχουν η πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, ο καθηγητής Ιστορίας του Collège de France Πατρίκ Μπουσερόν, ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Παντείου Γεώργιος Φαράκλας και ο καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille Πολάν Ισμάρ. Περισσότερα στο ifg.gr και στο lfh.edu.gr

Εννέα υπερμεγέθη έργα, τα οποία απεικονίζουν μεγάλες ναυτικές συγκρούσεις της Ιστορίας, περιλαμβάνει η έκθεση ζωγραφικής του Ελευθερίου Κλουβάτου με τίτλο «Ναυμαχίες», που παρουσιάζεται διαδικτυακά από την γκαλερί Heavenly Path Art. Ο καλλιτέχνης φιλοτέχνησε τον πίνακα «Ανατίναξη τουρκικής φρεγάτας από τον ελληνικό στόλο κατά τους ναυτικούς αγώνες του 1821» και μελέτησε σε απόλυτη ρεαλιστική μεταφορά το έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη, «Ο όρκος στον ναό της Αγίας Λαύρας». Η έκθεση είναι διαθέσιμη στο el.heavenlypathartgallery.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή