ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Διαθέσιμο στην ιστοσελίδα και στα podcast του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος είναι από χθες το δραματοποιημένο ακρόαμα «Ο τίμιος κλέφτης», που σκηνοθέτησε η Μαρία Καραμήτρη, με βάση το ομώνυμο διήγημα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. Η ιστορία θίγει το ζήτημα του εθισμού και των ορίων που μπορεί να ξεπεράσει ο άνθρωπος, με στόχο την ικανοποίησή του. Συμμετέχουν οι Χρήστος Διαμαντούδης, Εφη Δρόσου, Γιώργος Κολοβός, Βασίλης Σπυρόπουλος και Θάνος Φερετζέλης. Περισσότερα στο ntng.gr. 

Στα τραγούδια και στους μύθους της τριαντάχρονης πορείας τους θα ανατρέξουν οι Active Member του Μιχάλη Μυτακίδη και της Sadahzinia, στη συναυλία με τίτλο «Μια της λευτεριάς παραλογή», που θα παρουσιαστεί μέσω live streaming την Κυριακή στις 9.30 μ.μ. Στο μουσικό σύμπαν των Active Member οι γενιές συναντιούνται και βρίσκουν σταθερό πέρασμα για το μέλλον, μέσα από τη μουσική και τους στίχους που αποτυπώθηκαν στις 21 δισκογραφικές κυκλοφορίες του συγκροτήματος. Πληροφορίες και εισιτήρια στο viva.gr. 

Mε την «Πολιορκία της Ακροπόλεως» από τα Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη ολοκληρώνονται την Κυριακή στις 6 μ.μ. οι φετινές «Παραβάσεις», το θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που στην τέταρτη χρονιά του είχε ως κεντρικό θέμα τα «Πρόσωπα του Ηρωα». Ερμηνεύουν η Αλεξία Καλτσίκη και ο Αινείας Τσαμάτης. Σκηνοθετική επιμέλεια, Εκτορας Λυγίζος. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το snfcc.org/ParabasesMakriyannis και από τα social media του ιδρύματος. 

Τη μουσική συλλογή «Ενα παράθυρο μικρό», σε σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και στίχους του Μιχάλη Γκανά, διαθέτει δωρεάν το Ιδρυμα Ωνάση με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Η συλλογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού εργαστηρίου του ιδρύματος «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» και απευθύνεται σε παιδιά με και χωρίς διαταραχή αυτιστικού φάσματος, στους γονείς τους, σε παιδαγωγούς, σε θεραπευτές και σε όλους όσοι επιθυμούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους επικοινωνίας και δημιουργικού παιχνιδιού. Λεπτομέρειες στο onassis.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή