ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαθέσιμη για νέες προβολές μέχρι τις 24 Μαΐου, μέσω της on demand πλατφόρμας του θεάτρου Πορεία, είναι η παράσταση «Γιούγκερμαν», που παρουσιάστηκε από το 2018 έως το 2020 σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου. Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση διασκεύασε ο Στρατής Πασχάλης. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Μαλάκης, Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Σταματέλου κ.ά. Μετά την έναρξη της προβολής, η παράσταση θα παραμένει διαθέσιμη για 24 ώρες και μέχρι το χρονικό όριο που έχει οριστεί για την ενοικίασή της. Πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο poreiatheatre.com και στο viva.gr.

Την ατομική έκθεση του Αμερικανού καλλιτέχνη Μπράιαν Ροσφόρ με τίτλο «Stellar Gems», την πρώτη του στην Αθήνα, παρουσιάζει διαδικτυακά έως τις 20 Μαΐου η γκαλερί Bernier/ Eliades. Εμπνευσμένα από ένα υποθετικό σενάριο καταστροφής της Γης που έχει αφήσει πίσω του χαοτικά συντρίμμια, τα κεραμικά γλυπτά του Ροσφόρ αποτελούνται από διάφορα στρώματα πηλού που ο καλλιτέχνης σπάζει, χτίζει και ψήνει επανειλημμένως. Πληροφορίες στο bernier-eliades.com.

Διαθέσιμη για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση από το κανάλι Arte είναι η όπερα «Τουραντότ» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μια παραγωγή που βιντεοσκοπήθηκε το 2019 στο Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης. Η παράσταση μας μεταφέρει σε μια μυθική, δυστοπική Κίνα, όπου ξεδιπλώνεται η τραγική ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου. Διευθύνει ο Γιόσεπ Πονς και σκηνοθετεί ο Φρανκ Αλεου. Πρωταγωνιστούν οι Λίζε Λίντστρομ, Γκρέγκορι Κούντε κ.ά. Η προβολή συνοδεύεται από αγγλικούς υποτίτλους. Περισσότερα στο arte.tv/en.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή