ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά από διαδικτυακές εκδηλώσεις με την κορυφαία δημιουργό κόμικς Κολίν Ντόραν παρουσιάζουν η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και η Athens Comics Library. Εχοντας συνεργαστεί με συγγραφείς όπως ο Νιλ Γκάιμαν και η Μάργκαρετ Ατγουντ, αλλά και με τους εκδοτικούς κολοσσούς της Marvel και της DC, η Ντόραν θα μιλήσει σήμερα στις 7 μ.μ. για το έργο της και την εμπειρία της ως μία από τις πρώτες γυναίκες δημιουργούς στη βιομηχανία των κόμικς, ενώ αύριο την ίδια ώρα θα παρουσιάσει το εργαστήριο «Writing and Drawing Comics». Περισσότερα στο gr.usembassy.gov και στη σελίδα της Athens Comics Library στο Facebook. 

Διαθέσιμη στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube (Heraklion Arts & Culture) είναι από προχθές μια μουσική εμφάνιση του Γιώργη Ξυλούρη, που βιντεοσκοπήθηκε στη σκηνή του χώρου Backstage Live τον Σεπτέμβριο του 2020. Συνδυάζοντας με λιτό και αρμονικό τρόπο ήχους από την κρητική μουσική με νέα στοιχεία που τονώνουν τη φαντασία, ο Γιώργης Ξυλούρης ή Ψαρογιώργης, μέλος των Xylouris White, προσφέρει στους ακροατές μια διάσταση της μουσικής που εκτείνεται από τα διαχρονικά αρχέτυπα της παράδοσης μέχρι το σύγχρονο μουσικό λεξιλόγιο.

Νέα έργα των Γιάννη Αγγελάκη, Ασπασίας Νασοπούλου και Ορέστη Παπαϊωάννου, βασισμένα στα ερωτικά ποιήματα του Λόρδου Μπάιρον για τον Τζον Εντλεστον, περιλαμβάνει η επετειακή συναυλία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «The Cornelian Secret», που είναι διαθέσιμη δωρεάν στο nationalopera.gr/GNOTV. Τα έργα ερμηνεύουν οι μονωδοί Χρήστος Κεχρής, Βαγγέλης Μανιάτης και Σωτήρης Τριάντης. Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο «Ωδές στον Βύρωνα», που επιμελείται ο συνθέτης Αλέξανδρος Μούζας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή