ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης με τίτλο «Το 1821 μέσα από τις φωνές μας» διοργανώνει σήμερα στις 11 π.μ. και την επόμενη Πέμπτη την ίδια ώρα, το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ποιήματα και άλλα κείμενα που σχετίζονται με τον Αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία και θα εξοικειωθούν με τη διαδικασία της δημιουργικής ανάγνωσης, αξιοποιώντας ποικίλα εκφραστικά μέσα. Το εργαστήρι συντονίζει ο θεατρολόγος και ηθοποιός Χρήστος Χριστόπουλος. Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected]

Για το βιβλίο του «Από τη σφαγή της Χίου στην έξοδο του Μεσολογγίου. Οι πολεμικές αποτυχίες και οι επιπτώσεις τους» (εκδόσεις Μεταίχμιο) θα μιλήσει σήμερα, στις 6 μ.μ., ο επίκουρος καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νικόλαος Αναστασόπουλος. Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης και ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τα social media της αλυσίδας πολιτισμού «Ιανός».

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ομαδική εικονική έκθεση «Λόγος περί Ελευθερίας», μια αφιερωματική έκθεση που εστιάζει στα ιδανικά και στους ανθρώπους που συντέλεσαν στον Αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας, από τις 25 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου 2021. www.skoufagallery.gr.               

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή